Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Díszpárnát Karácsonyra

Annyira szeretem a Karácsonyt, hogy nekem nem elég az a pár nap, amit kiosztottak neki. Nekem egy egész hónap kell! Ahhoz, hogy más is így érezzen, hoztam egy ötletet példának, ami nem kifejezetten karácsonyi, de kellőképp hangulatba hozhat.

A boltban, ahol dolgozom, sokféle textiliát lehet kapni. Az egyik kedvencemből vettem is, hogy díszpárnát készítsek. Annyira aranyos, SZARVASOS!!! :)

Összesen 1méter anyagot vettem, amiből 3db 40x40cm-es díszpárna huzat jön ki. Tépőzárral záródik, szóval az is kell hozzá, kb. 120cm.

Akkor vegyük sorra a lépéseket:

#1 Tehát a szarvasos anyag 100x140cm-es, ezért elharmadoljuk és kapunk 3db 100x46,6cm-es anyagot.

#2 Felhajtom az anyag széleit kétszer, 3cm-es felhajtást csinálok. Itt lesz majd a tépőzár.
DIY varrás karácsony ajándék tél szarvas párna

DIY varrás karácsony ajándék tél szarvas párna

#3 Most már varrhatunk is. A felhajtott rész belső peremét letűzöm a lehető legközelebb a széléhez.

DIY varrás karácsony ajándék tél szarvas párna

#4 Ha mind a két szélét felhajtva megvarrtam, akkor egymásra lapolva összeillesztem a hajtásokat, úgy, hogy az anyag fonákját lássam. A vágott oldal részt fogom most letűzni 1-1,5cm szélesen.

DIY varrás karácsony ajándék tél szarvas párna
DIY varrás karácsony ajándék tél szarvas párna

#5 Következő lépésben ugyanezt a varrást megismételtem, azzal a különbséggel, hogy kifordítottam az anyagot és a színén varrtam meg. Ezt hívják FRANCIA VARRÁSNAK. Ezzel megerősítjük a varratot, nem bomlik ki egyhamar. :) Ja, nem csak azt a szélét varrtam, hanem egészen körbe, hogy egy plusz szélt képezzünk.

DIY varrás karácsony ajándék tél szarvas párna

#6 Most jöhet a tépőzár! Ha vesztek tépőzárat, akkor elkülönítve fogják adni a szúrós és a puha részét, hogy ne gabalyodjon össze.DIY varrás karácsony ajándék tél szarvas párna

Igen, ez egy nagyon praktikus ötlet, tényleg érdemes szeparáltan tartani őket. Mikor próbálod szétszedni őket, és már a végére jutottál észreveszed, hogy ezek már megint összeakadtak az elején... khm.. ráadásul össze-vissza minden irányba! Na mindegy, varrjunk!DIY varrás karácsony ajándék tél szarvas párnaDIY varrás karácsony ajándék tél szarvas párna
DIY varrás karácsony ajándék tél szarvas párna

Kész a gépi varrás :)DIY varrás karácsony ajándék tél szarvas párna

#7 Aztán kézi pelenkaöltéssel kidíszítettem a párna szélét, mert maga az anyag mintájában is megtalálható ez a motívum, és nekem úgy teljes az összkép, ha még a szélét is kidíszítem. :)

DIY varrás karácsony ajándék tél szarvas párnaDIY varrás karácsony ajándék tél szarvas párnaDIY varrás karácsony ajándék tél szarvas párnaDIY varrás karácsony ajándék tél szarvas párna

Hát el is készültem! :) Ajándékba akartam adni ezeket a párnákat, de mint mondtam, nekem a Karácsony egy egész hónap. Még gyönyörködhetek benne egy kicsit, nem? :) Szóval még gondolkodom a dolgon, hogy ki legyen az a szeretetre méltó ember, akinek odaadom :D

DIY varrás karácsony ajándék tél szarvas párna

Nehezen tudok megválni tőlük!

Tovább

Keleti csemege




Mikor először találkoztam ezzel a "csemegével" a munkahelyem melletti pékségből, nagyon megfogott az íze és az állaga. Mindig találgattuk, hogy vajon mi lehet benne? Volt egy olyan változat is amiben kandírozott gyümölcsök is voltak, de ez sokkal finomabb! Aztán végül kigondoltuk receptszerűen kolléganőmmel. Régebben készítettem otthon a szülői házban kókuszcsókot, ami tojásfehérje+cukor+kókuszreszelék+kevés lisztből állt. A keleti csemege főként egy ilyen borzaskára hasonlít.
 Tehát a recept:
  • 3 db tojásfehérje
  • 100 gr. cukor
  • 100 gr. zabpehely
  • 100 gr. vaj
  • 2 marék teljes kiőrlésű liszt
  • 2 marék saláta magkeverék
  • 1 kk sütőpor




    A tojásfehérjét felverjük, majd a száraz hozzávalókat szépen elkeverjük, aztán a fehérjéhez keverjük. Végül az olvasztott vajat is belekeverjük.
    Kiskanállal kupacokat helyezünk sütőpapírral kibélelt sütőlapra, nem kell nagyon távol tenni egymástól, mert nem folyik szét!!! :) Előmelegített sütőben 15 percig sütjük 180 fokon. Ha kisült, rácson hűtjük. Ebből az adagból kb.: 30db készült.


    Tovább

    Rusztikus magos kenyér



    Május 1-je van, otthon pihenünk és tegnap kerestem a neten valami újdonságot, amit süthetnék. Fűszer és Lélek oldalán találtam ezt a rusztikus kenyér receptet, bár az olajbogyóval és korianderrel készült, az enyém viszont olajos magvakkal.
    Előző nap készítettem egy öregtésztát, bár a recept kovászt írt, de sajnos annyi időm nem volt, hogy akár egy hétig érleljem a kovászt. 
    Jöjjön a recept:

    60 dkg liszt
    20 dkg teljeskiörlésű búzaliszt
    2 dl kefir 

    3 dl meleg víz
    20 dkg öregtészta
    2 kk sikér
    1 csomag száraz élesztő
    2 kk méz
    2 kk só
    2 marék magkeverék





    Mindent szépen összedolgozunk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.(Az enyém mondjuk 3x-osára kelt, mert míg hagytam kelni, addig lementünk kicsit a szabad levegőre, edzeni a Margitszigetre :) Szóval úgy 3 órát kelesztettem.) Aztán jól átgyúrjuk és hozzáadjuk a magkeveréket, majd valamilyen csavart formát készítünk belőle.
    Ismét kelni hagyjuk, míg a sütő felmelegszik egészen 220 fokra. Majdnem egy órán át sütjük gőzös sütőben, félidőben viszont kicsit lejjebb vesszük a hőfokot. Akkor van kész, ha az alját megkopogtatva kongó hangot hallunk. A végén megspricceljük vízzel, hogy kicserepesedjen (sajnos nekem most sem cserepesedett ki).
    Rácson hagyjuk hűlni.

     Azért fincsi lett :)

    Tapasztalatok:
    1. Mielőtt sütni szeretnék valamit, érdemes pár nappal előtte megnézni a receptet, hátha valamit több nappal előtte kell elkezdeni. Jelen esetben a kovászt...
    2. Ellenőrizd le, hogy minden hozzávaló megvan, nehogy pórul járj, esetleg egy piros betűs ünnepnap jön másnap... minden zárva és rájössz, hogy nincs itthon élesztő? Igen, ez elég nagy baj. Még az a szerencse, hogy van a közelben éjjel-nappali.
     
    Tovább

    Egészséges buci



    Tudom, most már egyre több a sütős kép, hol vannak a rajzok, hol vannak a hajak stb. ? Azok is lesznek, de valahogy most belejöttem a konyhai teendőkbe.
    Tegnap kipróbáltam egy nagyon szuper szendvicsbuci receptet, még az előző bejegyzésemben leírtaknál is egyszerűbb, és HAMAR elkészül!!! 
    Monitor konyhájából van ez a recept:
    • 5dl langyos tej
    • 5dkg élesztő
    • 50dkg liszt (én nagyi teljes kiőrlésű lisztjét használtam)
    • 1tk só
    • 1db tojás a lekenéshez



    Jó állagú tészta lett belőle, és 12db bucit tudtam formázni. Én lenmaggal szórtam meg a végén, nagyon finom és egészséges lett! Rögtön ettünk is belőle jó kis sonkával, kolbásszal! :)


    Tovább

    Zsömle, kifli, bagett legegyszerübben

    Egyik nap annyira megkívántam egy ropogós, finom bagettet, hogy elkezdtem keresgélni az interneten egy jó receptet, és hogy egyáltalán, hogy kell formázni, mert még sosem próbáltam ki. Munkahelyemen egyik kolléganöm mutatott egy hihetetlenül inspiráló és számomra lenyügözö, a "Pékember" Richard Bertinet által készített videót.  http://www.youtube.com/watch?v=sOjSp5_YiF0

    Egy fantasztikusan egyszerü és praktikus receptet találtam Limara oldalán, amit én teljes kiörlésü liszttel egészítettem ki, a végén magokkal megszórtam.



    • 20 dkg kenyérliszt (a jó minőségű finom is megteszi)
    • 20 dkg teljes kiörlésü búzaliszt 
    • 2 dl langyos víz
    • 0,5 dl tej
    • 1 púpos tk. só
    • 2 ek. olaj
    • 2 ek. burg.pehely (elhagyható)
    • 2 dkg friss élesztő
    • magok (rászórni)
    Amíg megkeltek, lisztezett konyharuhában sütölapra tettem öket lefordított özgerinc formával elválasztva.
     A sütéssel kapcsolatban ami érdekes, hogy nekem nincs bagettsütölapom, ezeket a bagetteket sütözsákban sütöttem, bespriccelve 200°C-on 25-30percig.
    Ezeket a zsömiket is sütözsákban sütöttem :)
    Annyira jó házilag készített kenyérféléket enni, nem csak enni, de sütni is! Amikor még langyos, megvajazva valami fenséges!!!


    Tovább

    All about redkatie

    blogavatar

    Ezen az oldalon fenn áll annak a veszélye, hogy kreativitás illetve pozitív gondolkodás fertőz! Itt minden DIY és nem azért, mert olcsó, hanem mert LEHETSÉGES! HACK THE LIFE PEOPLE!

    Legfrissebb bejegyzések