Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Férfi ing helyett csajos blúz

Állandóan csak azt halljuk, hogy ebben a világban mennyire jól helytállunk mi nők a férfiak segítsége nélkül is, mennyire önállóak vagyunk. Én inkább az az "old fashioned" típusú vagyok ilyen téren is. Köszönöm szépen, de maradjunk meg inkább az egyik kiegészíti a másikat elméletnél. Tudjátok, jin és jang, fekete és fehér, jó és rossz, férfi és nő. 
Ez az átalakítás is pont ilyen: "örököltem" egy pink nyári ruhát(ami nem egészen az én színem, de kiegészítő színként elfogadom), nem igazán hordtam eddig, aztán van egy fekete férfi ing is, amit szintén örököltem. Azt gondoltam, hogy össze kéne rakni ezt a két dolgot. Meglátjuk mi sül ki belőle! 
Szóval az ing galléros felső részére volt szűkségem, ujjatlan verzióra gondoltam. A ruhából pedig az alja lesz.  Jöjjenek a képek:

Tehát kimértem kb. 4cm-t az ujja-körtől, mert nincs szükségem az ujjára, azt levágtam.

Aztán mell fölött berajzoltam a "szívformát" ahonnan jön majd a pink anyag.

Az ujja-kört körben elszegtem, majd feltűztem gombostűvel rakott fazonra a pink anyagot.

-Aham, jó lesz, majd maximum "kiphotoshoppolom" a fejemet. :D Ezen nem lehetett segíteni :D

Varrunk, varrunk, varrunk :) 

Még utolsó simításként a gombokat lefestettem pinkre körömlakkal, plusz egy pár csillogó gyöngyöt felvarrtam a gallérjára, hogy még csajosabb legyen :) Aztán rájöttem, hogy nem nekem való ez a felső...

Hanem a "kis" húgomnak :) 

Hihetetlen hogy milyen szép húgom van! Ráadásul már akkora mint én, pedig majdnem 11év van köztünk. Hüpp-hüpp... :' )

Következő bejegyzésben ismét valami pink lesz. Most felszabom azokat a pink ruháimat amiket nem hordok, nem is tudom, hogy miért?! De majd megbarátkozom vele.

Tovább

Karácsony, 2014


Nálunk a Karácsony (amikor még lány voltam, nem pedig asszony) legalább egy egész hónap volt! Imádom a Karácsonyt és mindig úgy gondoltam, hogy tökéletesnek kell lennie. -Megjegyzem ez időszakomban nem dolgoztam, talán csak iskolába kellett járjak, de nem valami megerőltető módon.- Szóval nagyon vártam a decembert, már jó előre elkészítettem az adventi kalendáriumot, adventi koszorút, sok receptet elolvastam és kipróbáltam, hogy minden tökéletes legyen! 
Bár míg én ennyire készültem az ünnepekre, a családom többi tagja csak a fejét fogta, hogy miért kell úgy kinézzen a lakás, mintha egy pláza dekorációját kértem volna kölcsön?! Minden esetre ez az időszakom egy jó 3-4 éve volt, ugyanis azóta már dolgozom és nem sok időm van úgynevezett "porfogókra" és készülődésre. De azért igyekszem mindig valami fajta hagyományőrző, szívmelengető tevékenységet végezni, mint például a hagyományos mézeskalács sütés. Ezt a tradíciót egyik barátnőmmel kezdtük el még gimiben, annak is már legalább 7 éve :) Igaz, nem tudunk mindig együtt sütni, de mindig megbeszéljük, hogy sütünk, és azért gondolunk egymásra. 
Idén nálam egy hétig tartott a mézesek megsütése, mert majdnem minden második nap sütöttem, a következő nap pedig díszítettem. Hiszen a díszítés nélkül mit sem érnek ezek a finom kekszek! A nagy mennyiség pedig azért fontos, mert majdnem mindenhová viszek ilyenkor belőle. Természetesen, ha nem is mondják, hogy vigyek, attól még elvárják a szívük mélyén, hogy lepjem meg őket egy kis harapnivalóval. :) Még az a szerencse, hogy szeretek sütni!
Idén a legtöbb ajándékot kézzel készítettem, mivel azt vettem észre a családon, hogy ha veszek valamit, annak én jobban örülök, mint az ajándékozott. De ha én csináltam, azt imádják! Úgy hogy a legtöbb ember idén sálat kapott, és -bocsánat a kifejezésért, de ezt direkt így hívják- Hóember kakit (majd megértitek). Persze volt névre szóló bögre, mézeskalács tál, mézeskalács csomag, kávé különlegességek, pompon angyalka, hópehely dísz is.
Természetesen most is a tökéletességre törekedtem, de hogy Kinga sógornőm szavaival éljek: -Ez így tökéletes, ahogy van, ennél többet nem tudsz hozzárakni.- És milyen igaza van! Nem kell belehalni a Karácsonyba! :)
Most, hogy ennyit írtam, jöjjön egy pár kép is, az alján lesz egy pár recept is! :)

 Ez volt a tavalyi adventi "koszorúm" díszes mécsestartók 1-2-3-4 számozással


 Ajtódísz popcorn füzérrel és mézeskaláccsal díszítve: Merry Christmas!

 Ezek a fehér díszek, csillagok, szódabikarbónás gyurmából készültek.

 Textil díszt is csináltam pelenkaöltéssel.

A többi kép valamennyi ajándékról:

 Pompon angyalka, aminek gomb a glóriája és csipke a szárnya.

 Kolléganőim bögréi sülnek, hogy fixáljam a porcelánfestéket.

 Egy kis csíny, hogy legyen nevetés :) Szerencsére senki sem vette rossz néven :)


 Mézeskalácsból hópehely, amit összelapított szívószállal szaggattam ki.

 Mézeskalács díszítés.

 Szódabikarbóna-liszt-víz keverékéből készült dísz, ami nagyon szépen csillámlik, mint az igazi hó! :) Ismét szívószál szaggatós módszerrel készült.

 Infinity körsál, amit a kézfejemmel kötöttem ITT egy videó róla, hogy is kell.

Így kell hordani :)

És mint ígértem, a végére jöjjön egy pár recept amiből dolgoztam:

Mézeskalács:
Sajnos nem emlékszem pontosan, hogy honnan volt a recept, a facebookon láttam valaki ezt sütötte.
  • 9 ek. kristálycukor
  • 2 egész tojás + 2db sárgája
  • mézeskalács fűszerkeverék( én saját ízlés szerint kevertem ki fahéj-szegfűszeg-gyömbér felhasználásával)
  • 7dkg zsír
  • 7dkg vaj/margarin
  • 2 ek. tejföl
  • 9 ek. méz
  • 1 ek. szódabikarbóna
  • 60 dkg liszt
 A cukrot, a tojásokat, mézeskalács fűszerkeveréket, zsírt, vajat és a tejfölt összekavarom.
A szódabikarbónát a mézzel felforralom, majd a masszába belerakom a lisztet, és szépen kidolgozom. 4-5 órára (én egy éjszakán át hagytam) betesszük pihenni a hűtőbe, majd lisztezett deszkán kiszaggatjuk.
Előmelegített sütőben kb 160-180°C-on 8-10 perc alatt világosra sütöm. 
Díszítéshez:
1 tojásfehérjét habbá verek, majd fokozatosan hozzászitálok porcukrot, amíg elég sűrű lesz. Pár csepp citromlevet is hozzáadok, hogy fényes legyen.

Minden évben kipróbálok egy receptet, de azt kell, hogy mondjam, hogy eddig ez vált be leginkább, ez volt azonnal puha mézeskalács! Szerintem megtartom ezt a receptet jövőre is! :)


Szódabikarbóna gyurma

  • 2 egység szódabikarbóna
  • 1 egység keményítő (minél fehérebb annál jobb, de én lisztet használtam és azzal is teljesen működött)
  • 1+1/4 egység víz
Vizet felmelegítjük, szódabikarbónát elkeverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a keményítőt. Vigyázni kell, mert nagyon hamar összeáll, nehéz keverni! Ha összeállt akkor gyorsan kikanalazzuk egy folpackra, és eltesszük hűlni. Vigyázat mert forró! Egy-két óra múltán kinyújthatjuk lisztezett deszkán és kiszaggathatjuk, ahogy jól esik. Levegőn száradó gyurma, nem kell sütni.


Azt hiszem, hogy ennyi fért bele a karácsonyi részbe, idén mindennap voltunk valamerre, nem igazán kellett főzzek kivételesen. Azelőtt pedig mi vártuk a családot, barátokat, akkor mindennap főztem. Kemény volt, de azért legalább megcsillogtathattam főzőtudományomat is, aminek persze senki sem tudott ellenállni! Jövőre talán megint mi várjuk a vendégsereget, de addig még sok víz lefolyik a Dunán.
Búcsúzásképp még egy kép:

Harcsapaprikás túrós csuszával :)


Tovább

The Fairy Tree Cake



Ezt a tortát még novemberben sütöttem, de valahogy annyira sok dolgom volt, hogy még nem tudtam feltölteni és megírni. Szóval...
...Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Niki tündérke, aki éppen novemberben töltötte be a 24. életévét. (Ha emlékeztek, tavaly is neki sütöttem a Zúzmarás tortát) Mi sem lehetne jobb tortaötlet egy házias tündér asszonykának, mint sem egy erdőszéli varázskunyhó, varázsgombákkal egy minifában. Tele őszies színekkel, összegereblyézett levelekkel, madárkákkal.

A takaros otthon hozzávalói:
  • Diós piskóta
  • Nutellás mascarpone krém
  • Fondant
  • Ételszínezék
  •  Fogpiszkáló
  • 6db muffin
 Első lépésként megsütöttem a piskótát, amit apróra tört dióval kevertem ki. Kis tortaformát használtam(18cm), hogy kicsit magasabb, "fás" jellege legyen, ne pedig hagyományos torta forma. 
Amíg sült, addig elkészítettem a nutellás mascarpone krémet: 200ml habtejszínt felvertem habosra, majd belekevertem 250gr. mascarpone krémet. Igazi Nutellával ízesítettem, 5-6 ek. elég is bele, hogy nutellás legyen, de még azért nem olyan tömény. 



Ha kihűlt a piskóta, 3 rétegre vágom, majd megtöltöm a krémmel. Hagytam annyi krémet, hogy a torta külsejére is jusson a fondant alá. Ja, igen a külsejét is megkentem a krémmel, vékonyabban, mint a belsejét és betettem a hűtőbe kicsit dermedni. Azért fontos a külsejét is ilyen módon alapozni, hogy ne száradjon ki a piskóta és ez segít a fondant-t a helyén tartani, nem csúszik le a tortáról.
Megsütöttem a diós muffinokat is, ami az érdekesség, hogy tényleg muffint sütünk, nem piskóta alappal töltjük meg a formát! Sokkal egyszerűbb, hamarabb kész van, nem kell hozzá annyi tojás, nem lehet elrontani! A lényeg, hogy 6dkg darált diót tegyünk bele és pont ugyanennyivel kevesebb lisztet.
Ha megsült és kihűlt, akkor a tetejüket lekenjük a nutellás krémmel.
Jöhet a díszítés!! :)
A fondant felét(én 1kg fondant-ból dolgoztam, tehát 50dkg a fele) barnára színeztem porételfestékkel. Nem kell feltétlen homogén állagúra dolgozni a színét, lehet kicsit márványos is. Ez lett a fa kérge. 
Ezt mintázhatjuk fa erező mintával is, nekem sajnos még nincs olyanom, ezért én csak ételfestő filccel rajzoltam erezetet.
Most jöhetnek a falevelek. Narancsos-barnás-zöldes fondant-t gyúrtam, amit kis rombuszokká vágtam, majd felpödörtem, így már kissé száraz levél hatása lett. Belenyomkodtam egyesével a muffin tetejébe, majd kis feles poharakban találtam nekik helyet megpihenni. Gyorsan elkészítettem pár varázsgombát is, amit ételragasztóval illesztettem össze. Most használtam ilyet először, nagyon praktikus, gyorsan lehet vele dolgozni és tartós! :)


Már ismertek annyira, hogy tudjátok, a legutolsó utáni pillanatig tudok szöszmötölni. Most is így volt, még gyorsan gyúrtam egy tündért, ablakokat, madárkákat, mindent ami még eszembe jutott! Igen, lehet, hogy a kevesebb néha több... de azt gondoltam, hogy az ember lánya csak egyszer lehet 24 éves, nem?




Annyira megpakoltam a tetejét, hogy alig fért bele a dobozába! Viszont, most okosabb voltam, mint tavaly. Ugyanis, tavaly mikor vittem a tortát bkv-val, leszakadt az ég, mire odaértünk kész csoda volt, hogy a papírdoboz még egyben volt. Talán nem is volt egészen egyben, ha jól emlékszem. Na, de most-hogy ne ismétlődjön meg még egyszer ugyanez- ráhúztam egy NEJLONZACSKÓT! Visszaolvasva úgy tűnik, mintha azt mondtam volna, hogy én találtam fel a kereket... pedig nem, de akkor is nagyon jó ötlet volt, mert hogy idén is leszakadt az ég. Csak kinyögtem a végére a lényeget, na! :D

Egy szó, mint száz, épségben célba ért a csomag és ismét nagy ájulások közepette sikerült meglepnem az ünnepeltet és a vendégsereget egyaránt. :)

A következő képek már a bulin készültek:




Isten éltessen nagyon sokáig Niki! :)
(Bocsi, hogy késve tettem fel!)

Még azt akartam írni a végére az ételszínezékkel kapcsolatban, hogy én porételfestéket szoktam használni, ami kicsit drágább, mint a folyékony, de sokáig elég és nem lazítja fel a cukormasszát! Összesen 3színt kell megvásárolni, amiből bármilyen színt kilehet keverni. Jó, akkor még egy feketét is, ha nagyon muszáj... na.
Ennyi! :)
Tovább

Zoé baba


Múlthét szerdától nagy munkálatok folytak az étkezőasztalon, ugyanis baba faldekorációt gyártottam!
Nemrég született Edit barátnőmnek kisbabája (Augusztus 18-án) és megkért, hogy készítsek neki a kislánya nevéből betűket a falra. Szerdán, hogy munkaszüneti nap volt -hála az égnek- és ráadásul esőt mondtak, így otthon maradtunk. Az első ötletem az volt, hogy fából készítek csúcs-szuper betűket, de amit találtam hobby-boltban az nagyon vékony volt :/ Aztán arra is gondoltam, hogy esteleg hungarocell betűket fogok csinálni... de ez szerdán jutott eszembe és nem tudtam venni hungarocell táblát. Aztán körülnéztem, és megláttam egy még használatlan tortaszállító karton dobozt, amit rosszabb időkre tettem félre. Hát mikor máskor használjam fel, ha nem most?! 
  1. Megszerkesztettem a betűket, mindegyikből 2db-ot (eleje-háta), aztán kivágtam, és 2cm széles csíkokat vágtam, ami a betűknek lett a vastagsága-oldala. Összeragasztottam a darabokat hobby-ragasztóval.

2. Bevontam mindegyik betűt újságpapírral, hogy még stabilabb legyen


3. Scrapbook papírt használva készítettem "színt" a formáknak(azért jó a scrapbook papír, mert elég vastag és két oldala van, így elég csak keveset venni belőle és már is kétszer annyi mintánk van!)


4. Utolsó munkálat már csak a díszítés volt, amit gombokkal, filcpillangóval és masnival egészítettem ki.

Nagyon örültem neki, hogy ilyen frappáns és rövid nevet választottak, és nem egy Annabellát, mert hát így is megszenvedtem vele azért... 
Ami érdekesség még a feliratban, hogy ez a lila masni a "Z" betűn az anyuka leánybúcsújáról maradt nálam, ez volt a csoportunk kitűzője :) egy kis emlék belecsempészve :)

A falra pedig öntapadós tépőzárral lehet felrakni :)

 Olyan gyönyörű baba a kicsi Zoé! :) Nagyon szeretjük :)
 

Tovább

Egy sűrű hétvége receptje




Hadd kezdjem a hétvégi mesémet a péntekkel... Szóval, pénteken munka után egyik kedves barátnőm, Niki (akinek sütöttem a Zúzmara tortát) elhívott hozzájuk, hogy nyírjam meg kedves családja egy részét (képek majd a bejegyzés végén...). Mire odaértem hozzájuk, már nagyon éhes voltam, és megkínáltak melegszendviccsel, ami nagyon inspiráló volt számomra! Mert ez a szendvics tejföllel, szalonnával volt megsütve. Korgó gyomromnak nagyon jól esett, de eszembe juttatott egy fantasztikusan finom zöldséges-baconos lepényt. És mivel nem tudtam minden fejet befejezni, igazából Niki maradt csak ki, ezért gondoltam, hogy másnap, szombaton is elugrom hozzájuk.
Tehát a szombat: Szintén munka után loholtam át hozzájuk, de elég korán, már 2-re odaértem, úgyhogy együtt sütöttünk! :)

Tészta:
  • 30dkg liszt
  • 20dkg vaj
  • 1tk só
  • Pici víz/tejföl
Míg Niki szeletelte a friss zöldségeket, addig összegyúrtam a tésztát, és belenyomkodtam a pite formába.
Töltelék:
  • 1Nagy pohár tejföl
  • 2db tojás
  • 1db cukkini
  • 3-4db paradicsom
  • 40dkg-os konzerv csiperke gomba
  • 20dkg húsos szalonna
  • 1szelet csirkemell
  • zöld erős paprika
  • bors
  • majoranna
  • őrölt kömény
A tojásokat felvertem, hozzáöntöttem a tejfölt, fűszereket hozzákevertem, és minden mást felkockázva belekevertem. Pite formába kanalaztuk, és 180°C-on sütöttük. A sütési időben nem vagyok biztos, kb. 40 perc alatt sült meg. A lényeg, hogy a tejfölös szósz ne folyjon, és a hús is átsüljön. 

Amíg sült mi körmöztünk(hiszen Niki műkörmös), és éhes férjének Palinak szóltunk, hogy kapcsolja le a sütőt. A képeket is Neki köszönhetem, mert már nem bírta kivárni míg végeztünk. :)

Péntek este fél 11re értem haza, szombaton sikerült kicsit korábban 9:30ra. TELJESEN MEGÉRTE! :'D

1. Pali a vágás után :)

 2. Niki selfie, vágás után :)

3.  A már megkezdett lepény

4. Zöldséges feltét közelről :)
 5.  Hmmm... egy szeletnyi élvezet :)
 6.  Grrr... vagány szegecses körmöm, a szegecses táskámon  :)

Tovább

All about redkatie

blogavatar

Ezen az oldalon fenn áll annak a veszélye, hogy kreativitás illetve pozitív gondolkodás fertőz! Itt minden DIY és nem azért, mert olcsó, hanem mert LEHETSÉGES! HACK THE LIFE PEOPLE!

Legfrissebb bejegyzések