Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Receptek fehérje napra (90 napos diéta)


Ahogy ígértem, mutatok egy pár receptet példaként, hogy mit is lehet enni a diéta alatt. Ezeket a recepteket fehérje napra lehet elkészíteni. Sajnos a képek hiányosak, annyira, hogy nincs is. Igyekszem mindenhez képet tölteni, addig is vizualizáljátok!


Sajtos-tejfölös sült csirkemell:

  • 25-30dkg csirkemell filé
  • 2ek. grillfűszerkeverék (pirospaprika, só, bors, oregánó, csilipaprika)
  • 2ek. olaj
  • 1 kis pohár tejföl (12%)
  • 10dkg sajt (trappista)
  • 1 tojás
  • 2csipet só
A csirkemellet megmossuk, majd vékonyabb szeletekre vágjuk. Pácot készítünk az olajból és a fűszerkeverékből, majd bemasszírozzuk vele a csirkemelleket. Állni hagyjuk legalább félórán át. A sütőt előmelegítjük 190fokra. Gyorsan elkészítjük az öntetet: a tejfölt összekeverjük a sajttal, sóval és a felvert tojással. Ha már eleget pácolódtak a húsok, akkor szépen befektethetjük egy jénaiba, vagy egy tepsibe. Nincs más dolgunk, mint a kifeküdt csirkére önteni a tejfölös keveréket és betenni a sütőbe. 10 percig sütjük alufólia alatt, én utána ki szoktam venni, reszelek a tetejére még egy kis sajtot, majd fólia nélkül további 10 percig sütöm, hogy szépen megpiruljon. Ha megpirult a tetején a sajt, akkor kész van! :)



Pesto-s csirke görög salival:

A Pesto-hoz:
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 ek fenyőmag
  • 1 bögrényi friss bazsalikom levél
  • 1,5 dl olaj
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • bors
  • csirkemell (25-30dkg)
A salátához:
  • 1 kígyóuborka
  • 2 paradicsom
  • 1 lila hagyma
  • 1-2 paprika
  • feta sajt
  • olajbogyó
  • 3ek. olívaolaj
  • 2ek. joghurt
  • 1ek. ecet
  • 1tk. oregánó
  • só-bors
  • 1gerezd reszelt fokhagyma
Előkészítem a pesto-t: a fenyőmagot, kis lángon száraz serpenyőben éppen-hogy megpirítom, majd a többi hozzávalóval együtt aprítógépben finom péppé zúzzuk. 
Vékony szeletekre vágjuk a csirkemellet, bekenjük a pesto-val, majd félretesszük állni, hogy összeérjenek az ízek. Amíg érlelődik, addig összeállíthatjuk a görög salátát.
Mindent próbáljuk meg kb. egyformán vágni, kis cikkelyekre-kockákra. Uborkát-paradicsomot-lilahagymát-paprikát-sajtot. Lazán forgassuk át az olajbogyóval együtt egy nagy tálban. Az öntetnek valót összekeverjük: Olívaolajat, joghurtot, ecetet, fokhagymát, oregánót, sót-borsot. Majd nyakon öntjük a salátánkat.
Térjünk vissza a bepácolt husikhoz! Serpenyőben felforrósítunk 3-4 ek. olívaolajat és ebben sütjük meg a húst. Ne forgassuk ide-oda, várjuk meg amíg majdnem átsül(kb 5perc) az egyik oldal, majd csak utána fordítsuk meg!

Receptötlet: Mártitól
http://mirelle.hu/?p=6491


Tzatziki saláta:

  • 2 közepes méretű kígyóuborka
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1,5dl joghurt
  • 2,5dl tejföl
  • fehérbors

Az uborkákat legyaluljuk sajt/káposztareszelőn, sózzuk, majd 5 perc elteltével kinyomkodjuk a levét. A joghurtot, tejfölt és a megpucolt lereszelt fokhagymát a fehérborssal  és sóval összekeverjük. Végül a lecsöpögtetett uborkát jól átforgatjuk benne egy nagyobb tálban.


Sajtmártás:

  • 3ek. vaj
  • 1,5dl tejszín
  • 1,5dl tej
  •  só
  • bors
  • 10dkg reszelt trappista sajt
  • 10dkg camembert darabolva
  • 2ek. liszt/étkezési keményítő
Egy serpenyőben felmelegítünk vajat, majd rá szórjuk a sajtokat, és óvatosan kevergetve megolvasztjuk. Figyeljünk nagyon, mert hamar megpirulhat a sajt! hozzáöntjük a tejet és a tejszínt. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint. Ha szépen homogén állapotúra olvadt benne a sajt, akkor besűríthetjük 2 ek. étkezési keményítővel.


Tejszínes-mustáros csirkemell:

  • 50dkg csirkemell
  • 2,5dl tejszín
  • 1 kispohár tejföl
  • 1 vöröshagyma
  • bors
  • 1ek dijoni mustár
  • 1ek magos, édes mustár
  • 2ek kapribogyó (én ezt kihagytam, nem szimpatizálok vele... :S)
Hagymát felszeleteljük csíkokra. majd kevés olajon megpároljuk. Közben az öntetet elkészítjük: 2,5 dl tejszínt és a tejfölt beleöntjük egy keverőtálba, majd belekanalazunk még a kétféle mustárt, sózzuk-borsozzuk. A csirkemellet kisebb szeletekre vágjuk, és egy jénai alját szépen kibéleljük vele. A párolt-karamellízalt vöröshagymát a csirkére szedjük, végült nyakon öntjük a tejszínes öntettel. 190 fokra előmelegített sütőben 20perc alatt készre sütjük.
Receptötlet: http://izeselet.hu/receptek/tejszines-mustaros-csirkemell/


Kapros túróval töltött csirkemell:
  • 25dkg túró
  • 2ek. joghurt
  • só-bors
  • 3gerezd fokhagyma
  • 1csokor friss kapor
  • 2 fél csirkemell
  • kevés olaj
  • fogpiszkáló
A túrót, joghurtot összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Majd a kaprot és a fokhagymát apróra vágjuk, és szintén hozzákeverjük a túróhoz. Fóliával lefedve a hűtőbe tesszük kb félórára, hogy összeérjenek az ízek. A csirkemellet vízszintesen bevágjuk, ügyelve arra, hogy ne vágjuk egészen ketté. Majd szétnyitjuk és enyhén megsózzuk, megtöltjük a felét a kapros-túrós töltelékkel. Szorosan felgöngyöljük, fogpiszkálóval rögzítjük a széleit. Közepesen forró olajon kisütjük minden oldalára ügyelve, hogy szépen megsüljön.

Receptötlet: Főzni Jó  https://www.youtube.com/watch?v=5suBxokCDqE
Itt még pluszban be is panírozzák a csirkét, de szerintem úgy már nem éppen a legdiétásabb, ezért választottam a sima verziót!

Sajttal-sonkával töltött csirkemell:

  • 25-30dkg csirkemell
  • 4szelet trappista sajt
  • 4szelet gépsonka
  • só-bors
  • kevés víz a sütőbe
  • pár ek. sör
Ebből a mennyiségből 2 adag lesz.
Ugyan úgy ahogyan az előző receptben is, a csirkemellet vízszintesen félbevágjuk, kiterítjük, hogy szép nagy szelet legyen. Majd kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. 2 szelet sajtot, rá pedig 2 szelet gépsonkát teszünk. szorosan feltekerjük, hústűvel, vagy fogpiszkálóval rögzítjük.Tepsibe tesszük, körbe öntjük egy kis vízzel, hogy tudjon párolódni. Lefedjük alufóliával, majd 190 fokos sütőbe tesszük. 15 perc múltán kivesszük, és a fóliát eltávolítva meglocsoljuk egy kis sörrel, hogy szépen megpiruljon, majd ismét 15 percre visszatesszük sülni fólia nélkül. Akkor van kész, ha szép piros a teteje.

Ha szeretnétek tartani a diétát, akkor ezekből az ételekből is érdemes csak 20dkg-ot enni ebédre, salátából bármennyit! Szerintem ezekkel a receptekkel kibírható a diéta, változatosan lehet enni, finomat. 
Következő bejegyzésben a keményítő nap receptjeivel jelentkezem!


Tovább

Nyomdázzunk!



Nyomdázni jó! A gyerekként megismert "játékot" a későbbiekben is tudjuk hasznosítani a hétköznapokban. Otthonunk dekorálásában vagy az ajándékok csomagolását feldobni, sokféleképpen kihasználhatjuk a nyomdázásban rejlő lehetőségeket. Saját kezűleg is elkészíthetjük, ha egyszerű mintákat szeretnénk sokszorosítani, de hobby-boltokban is lehet kapni, ha nincs kézügyességünk. Én egy tortadobozra nyomtam a műveim nevét -Kreatív Kreációk- amit megjegyzem, nagyon nehezen sikerült elkészíteni. Dekorgumit vettem, abból vágtam ki a betűket, aztán ragasztottam rá egy doboztetőre

Nem kell más csak egy kis festék, amit fekete nyomdapárnából nyertem.
Tunkol-tunkol, aztán lapra szorít (egy-két-há) és tá-dáá! Kész is a címkém :)






Előzőleg díszpárnát nyomdáztam, azt még nyáron, de persze azt nem tintával, hanem textilfestékkel. Szintén dekorgumi az alap. Viszont el kellett használjak egy Jenga elemet, hogy rögzítsem a kivágott gumirészt. Sajnos :(  A mintát kiegészítettem egy szárral, ezt ecsettel festettem a leveleknek.



Találtam egy pár képet a neten, ami felkeltette az érdeklődésemet, szerintem másnak is felkelti majd.

Ez egy kínai kel félbevágva, így pont olyan, mint egy rózsa

Ez nem tudom mi lehet, szerintem cukkini, vagy kígyóuborka kicsit kibelezve, bár nem vagyok biztos benne...


Sütőtök félbevágva megművészkedve, ha már nagyon unjátok sütve, így is felhasználható.
(én ki nem állhatom a sütőtököt...)

 És a klasszikus krumplinyomda. Ki az, aki nem próbálta még?! Felnőttként ilyen szuper chevron mintát is készíthetünk falra, vagy bekeretezhetjük is, ha kis mennyiségben szeretnénk inkább.

Dekorgumiból és sodrófából készült sormintázó, ezt a technikát csomagolópapír díszítésére is alkalmazhatjuk.

Az utolsó kép is egy nagyon egyszerű mindennapi eszköz lenyomata: POHÁR! Fantasztikus ötlet szerintem!

Ezekbe a munkafolyamatokba nyugodtan beinvitálhatjuk a gyerekeket is, nagy kárt nem tudnak okozni, de nagyon jól elszórakoznak legalább! :)



Tovább

Végre itt a SULI!

Már akinek... nekem szerencsére nem, de találtam egy-két hasznos ötletet, pénztárca kímélés szempontjából. Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nekem nagyon elegem van abból, ahogy a nagy áruházak és a reklámok telebeszélik a gyerekek fejét, hogy nekik a csili-vili, méregdrága füzeteket, tolltartókat, stb-t kell megvenni. Én teljesen megértem, hogy van kedvenc meseszereplője, vagy divatos szeretne lenni, de van más módja is, hogy ne legyen különc az osztályban! Persze nekem még nincs gyerekem, akire mutogathatnék, hogy: ,,...bezzeg az Ő füzete milyen menő és pedig olcsó volt...˝
Még azt is eltudom képzelni, hogy ha majd ott tartunk, hogy iskolába megy, akkor lehet nem lesz annyi időm, hogy kreatívkodjak neki ilyenekkel, hogy füzetborító... de ebbe nem szeretnék belebonyolódni, remélem majd minden ilyesmire lesz időm is, meg kedvem is!
Nem tudom, hogy mennyire vagytok készen már az iskolára, de ha még maradt egy-két tantárgy amire nem vettetek meg mindent, akkor érdemes tovább olvasni a story-t. Ha meg már megvagytok mindennel, akkor pedig azért, hogy miről maradtatok le! :P


Nagyon sok szép füzetet lehet kapni a boltokban (szerintem ez a legjobb része a sulinak, hogy minden évben ÚJ füzeteket, tollakat kapnak a gyerkőcök, legalább is nekem az volt), de nem a legolcsóbbak ezek... mint ahogy már előzőleg is kifejtettem a véleményemet...
Ezért most mutatok egy pár tippet, hogy mit is lehet kihozni, a legegyszerűbb, legolcsóbb semmilyen füzetekből




Én is csináltam egy füzetet (igazából a Tomi füzete), de megengedte, hogy kidekoráljam! Azt nem mondtam, hogy az Ő stílusában fogom... kicsit csajos lett... KICSIT...


Ami kelleni fog hozzá:
1 olcsó füzet
színes papírok (csomi papír, kinyomtatott figurás papír... mindegy)
ragasztó
olló
ecset



Amit még láttam nagyon aranyosat: KÖNYVJELZŐ!!!



Ez csupán egy pár lépésből elkészíthető könyvjelző, amit a lap fülére kell illeszteni :)




Persze ez csak 1-2 ötlet, amitől "jobbnak" gondolhatjuk magunkat a többieknél, ha lehet így fogalmazni..., de nagyon sok módszer van még, amivel kicsit jobban ráhangolódhatunk az idei tanévre, kötelezettségeinkre. Csak elkezdeni nehéz (na meg befejezni...), a többi úgy is magától jön!- mármint én a füzeteimre gondoltam, nem a tanulásra... Az egy kínszenvedés.
Szerencsére nekem már nincs suli, úgyhogy én tanulmányozhatom a szakácskönyveimet, jó kis regényeket, amik néha megsirattatnak, néha pedig ihletet adnak.

Ez úton is szeretnék sok sikert kívánni a gyerekeknek az iskolában, a szülőknek pedig kitartást és vastag pénztárcát!

Tovább

"Italian biscuits"-Teasütemény



 Tegnap este Tomi megkért, hogy süssek neki kekszet. Egyszer sütöttem egy nagyon egyszerű és olcsó "kekszet", ami linzer alaptésztából készült. Csak kinyújtottam és felkockáztam. Ez egy olyan alkalom volt amikor nem volt itthon szinte semmi, de mégis kellett volna valami rágcsa. Na, Ő ezt kérte. Most viszont egy kicsit nívósabb sütit csináltam volna, ezért keresgéltem a neten olyan recepteket, ami valamelyest angol teasütemény. Találtam is egy oldalt, ami úgynevezett Italian biscuit-et készített. A recept angolul volt, minden hozzávalót cup-pal mértek, szóval rendesen megdolgoztatott, mire kiszámolgattam, kimértem minden hozzávalót. Ami nagyon tetszett, hogy ilyen kis aranyos csigákat lehet belőle készíteni!

A recept magyarul:

  • 260gr. liszt
  • 60gr. vaj
  • 1tk. sütőpor
  • 1,5ek tej (igen, másfél evőkanál!)
  • 73gr. cukor (én a dupláját tettem, mert a recept szerint nem édes sütemény!)
  • 1 tojás

A lisztet a sütőporral elvegyítettem, majd belemorzsoltam a vajat. Külön tálban cukrot, tejet, tojást felvertem (ilyenkor mehet bele egy kis citromhéj, fahéj stb.), majd a lisztes keverékbe öntöttem. Gyúrható tésztát kell készíteni, kb linzerszerűt. Csillag fejű erős habzsákba tettem és szép csigákat próbáltam nyomni. Tényleg erő kellett hozzá, hiszen azért ez egy keményebb tészta, nem kifejezetten habzsákba való!

 



Ennél a pontnál szórtam meg a tetejét fahéjjas cukorral :)
Előmelegített sütőben közepes fokozaton (170°C-on) 20 percig sütöttem.
Nekem 32 db készült ebből a mennyiségből. Rögtön ettünk is belőle pár szemet, annyira finom volt az illata!
Féltem, hogy másnapra megkeményszik majd, de nem! Szerencsére nagyon finom, omlós lett! :)
Pont ilyennek képzeltem el ezt a süteményt! :) 
Igazi TEASÜTEMÉNY!!!



Tovább

Egészséges buci



Tudom, most már egyre több a sütős kép, hol vannak a rajzok, hol vannak a hajak stb. ? Azok is lesznek, de valahogy most belejöttem a konyhai teendőkbe.
Tegnap kipróbáltam egy nagyon szuper szendvicsbuci receptet, még az előző bejegyzésemben leírtaknál is egyszerűbb, és HAMAR elkészül!!! 
Monitor konyhájából van ez a recept:
  • 5dl langyos tej
  • 5dkg élesztő
  • 50dkg liszt (én nagyi teljes kiőrlésű lisztjét használtam)
  • 1tk só
  • 1db tojás a lekenéshez



Jó állagú tészta lett belőle, és 12db bucit tudtam formázni. Én lenmaggal szórtam meg a végén, nagyon finom és egészséges lett! Rögtön ettünk is belőle jó kis sonkával, kolbásszal! :)


Tovább
«
12

All about redkatie

blogavatar

Ezen az oldalon fenn áll annak a veszélye, hogy kreativitás illetve pozitív gondolkodás fertőz! Itt minden DIY és nem azért, mert olcsó, hanem mert LEHETSÉGES! HACK THE LIFE PEOPLE!

Legfrissebb bejegyzések