Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Torta Bogyóval és Babócával


Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kicsi-lány, akinek a harmadik születésnapját szerettem volna feldobni egy csodás tortával, a kedvenc meseszereplőivel: Bógyóval és Babócával!
Sajnos nem igazán ismertem eddig ezeket a figurákat, vagy egyáltalán, hogy miről is szól, mert nincs a közvetlen közelemben ilyen korú kisgyerek, akitől tanulhattam volna.
Így tehát megnéztem a neten egy pár részt, hogy inspirálódjak.
Nagyon aranyos volt az a rész, amikor az egyik kis csodalénynek születésnapja volt és az volt minden vágya, hogy lecsúszhasson egy szivárványról, a kis barátja pedig épített neki egy szivárványcsúszdát!
Rögtön elindult az agyam, hogy miként is tudnám megvalósítani azt a csúszdát... 
Természetesen elkészítettem a fondant-t, majd a szivárvány színeire megszíneztem porételfestékkel.
Magának a kis bogaraknak az elkészítése nem okozott nagy problémát, hiszen eléggé gyerekrajz szerű a mese, így nem tartott hosszú ideig a megformázásuk.

Részlet a meséből: a szivárványcsúszdán csúszdáznak :)

Így sikerült fondantból :)

A torta töltésére pedig tejszínes mascarpone krémet készítettem, amit fehércsokival és keserű kakaóporral ízesítettem.
A piskóta is felemás volt, sima és kakaós rétegekből állt.
A torta külsejét kakaós krémmel vontam be, majd erre jött rá a zöld fondant füves rét gyanánt.




Egy szelet rét a nagy mezőből :)

Úgy hallottam, hogy nagy volt az öröm, remélem majd máskor is lesz lehetőségem ilyen kis aranyosságot készíteni valaki aranyosnak! :)


Tovább

After Eight torta

Ismét tortát sütöttem!
 Kedves barátnőmnek, Rékának 23. születésnapjára készítettem egy különleges tortát. Párja, Ádám adta az ötletet hogy After eight szerű legyen, mert az az egyik kedvenc csokija. Nagyon érdekes ízvilág ez a csoki-mentol keverék, kicsit aggódtam, hogy nem fog mindenkinek bejönni, de úgy gondoltam, hogy az ünnepeltnek sütöm a tortát, aki elvileg nagyon szereti, szóval nem lehet baj! :D

A torta alapja kakaós piskóta, amit étcsokival vontam be, majd egy mentolos vajkrém réteg és a mentolos csoki darabok választottak szét. Tetejét mentolos cukormázzal vontam be, az oldalára pedig a vajkrémből készítettem szép spirálos "rózsákat". És persze ami elmaradhatatlan az én tortáimról: Marcipán figura helyett én a Bullyland figurákat részesítem előnyben, így tehát most is ez díszítette. Gyönyörűséges kék ruhás Hamupipőke ült a tortán üvegcipellőben :)
Na és akkor jöjjön a recept: A piskótához a szokásos piskóta receptet használom, amit megtalálsz ITT.

Vajkrém:
  • 750 gr. vaj
  • 500 gr. porcukor
  • 1dl víz
  • 4db fekete HALLS cukorka
A vizet felforraltam, beledobtam a cukorkákat, folyamatos kevergetés mellet kivártam míg teljesen elolvadnak (VIGYÁZAT! HA FELETTE ÁLLUNK, FIGYELJÜNK, MERT NAGYON MENTOLOS, ÉS ESETLEG ELKEZDHETI CSÍPNI A SZEMÜNKET! De egyébként megfázásra, orrüregek és tüdőtisztításra teljesen alkalmas :D). Miután elolvadtak a cukorkák,  szoba-hőmérsékletű vajat a porcukorral és a mentolos cukorsziruppal robotgéppel jól kikevertem. Én még adtam hozzá egy pár csepp kék ételfestéket is, mert Hamupipőke ruhája is kék. A kész vajkrémet habzsákba töltöttem és hűtőbe tettem, amíg az étcsokiréteget elkészítettem.
  • 2 tábla étcsokoládé
  • 2 ek. olaj
A csokit vízgőz felett megolvasztottam, és az olajat beletettem. Kihűlt piskótát kettévágtam, és megkentem a csokival, majd szépen lehűtöttem (én ilyenkor kiteszem az erkélyre, de persze most már melegebb van kint, szóval lehet a hűtő jobb ötlet, csak legyen benne elég hely :) ).



Következő lépésként a vajkrém körülbelül 1/3-ával megkentem a csokis piskótát, majd rá pakoltam az After eight csokikákat, nem muszáj az összeset, 10 db-ot használtam fel kb. 
Rá a csokis piskóta tető és vékonyan bevontam vajkrémmel, majd az oldalára szép vajkrém "rózsákat" próbáltam nyomni. Nekem sokat segített egy VIDEÓ, sőt igazából innen jött az ötlet is a vajkrém bevonatra. 
Végső, legutolsó lépésként a tetejére készítettem egy mignonhoz hasonló bevonatot, mert úgy gondoltam, hogy a vajkrémben lévő mentolos íz nem adja egészen vissza az After eight jellegzetes ízét. 

Tehát mentolos cukormáz:

  • 1-1,5 dl víz
  • 1csomag fekete HALLS cukorka
  • kb.: 300-350 gr. porcukor
  • kék ételfesték
Hasonló eljárással készül mint előzőleg, felfőztem a cukrokat, aztán fokozatosan adtam hozzá a porcukrot és egy pár csepp ételfestéket. Annyi porcukrot adtam hozzá, hogy egy sűrű selymes fényű, de még önthető állagú máz alakult ki. Rá öntöttem a tetejére középre, ha ügyesek vagyunk akkor hozzá sem kell nyúljunk simogatni, mert elterül szépen, de ha még sem így történik( ahogy például nekem sem...), akkor egy műanyag spatulával elegyengetjük.
Másnapig hűtőbe tettem, aztán tálalás előtt 15 perccel érdemes kivenni a hűtőből, mert különben nagyon nehéz felszeletelni. TAPASZTALATBÓL ÍROM!!! :D 

Nagyon úgy gondolom, hogy átnevezem a blogomat arra, hogy Sajátbőrömöntapasztaltam.blogspot.hu :D De talán még a koromra és kíváncsiságomra foghatom a dolgot!

Boldog szülinapot Réka!!! :)

 Az erőpróba: Vajon sikerül felvágni? :D

Most így a végén felsorolnám a tapasztalataimat ezzel a sütivel kapcsolatban:
  1. A sütőport mindenképpen a liszttel elkeverve tegyük csak a tojásokhoz, különben nem lesz finom.
  2. Mindig ellenőrizd le, hogy melegszik-e a sütő, nehogy akkor derüljön ki, hogy nem gyulladt be, amikor már a formában van a tészta és tennéd a sütőbe.
  3. A kisült piskótát a sütőben hagyjuk kihűlni, mert különben összeesik.
  4. A csokit ne égesd oda, mert különben nem tudod megkenni vele a piskótát.
  5. Igaz, hogy most volt Húsvét, de attól még, hogy a tojásfestékre az van ráírva, hogy ételfesték, még nem biztos, hogy egy édes tortába bele kellene tenni. Mivel ez sós ételfesték. Ugye-hogy-ugye...?!
  6. Amint már azt írtam, tálalás előtt min. 15 perccel vegyük ki a hűtőből, mert különben lehetetlen lesz felvágni! :)
Tovább

Steampunk inspiráció





Mint az előző bejegyzésemben is említettem, most nagyon benne vagyok ebben a steampunk stílusban és a héten megkeresett Niki barátnőm, hogy férjének születésnapjára készítsünk tortát. Neki is nagyon megtetszett ez a stílus, mutatott is pár ötletet, milyet szeretne. Kakaós piskótából, vaníliás-kókuszos krémmel töltött, fondant bevonattal a tetején. Péntek este munka után átmentem hozzájuk, rögtön neki álltunk a sütésnek :)
Azért előtte mutatok egy pár képet, ami inspirált minket :)



A torta alapot gyorsan összeállítottuk 6 tojásból, 6púpos ek lisztből, 6csapott ek cukorból, kb 3ek instant kakaóporból, 1csom sütőporból.
Tojásokat cukorral jól kikevertük robotgéppel, majd a többi hozzávalót is belekevertük.
Kivajazott tortaformába öntöttük és kb 180fokra előmelegített sütőben 30percig sütöttük.
Aztán kikevertük a krémet: Vaníliás pudingot főzött Niki, amibe bele kevertünk annyi kókuszreszeléket, amitől jól besűrűsödött.
3 rétegbe vágtuk a kihűlt piskótát, és olvasztott étcsokival bevontuk a felső és az alsó réteget. Aztán mikor az is megdermedt, akkor beborítottuk a kókuszos krémmel. Majd a torta minden oldalát bevontuk kókuszos vajkrémmel, hogy tapadjon a fondant.
 Amíg a fondant-ot gyúrtuk, színeztük(amit egyébként én a Sütisdobozból szoktam venni), addig a tortát betettük a hűtőbe hűlni. Mivel barna alapra gondoltunk, ezért kakaóporral színeztük a fehér masszát. Kör formára, jó vékonyra kinyújtottam, és a vajkrémes alapra fordítottam. Amíg elegyengettem a bevonatot, addig a Niki a barna fondant különböző árnyalatából kisebb-nagyobb fogaskerekeket gyártott. Aztán rápakoltuk véletlenszerűen. Én csináltam egy zsebórát még, a Niki pedig egy szívet tartó robotot, ami a torta szélén lógatta a lábát! Nagyon jópofa lett, az oldalát pedig csillagcsavar-fejekkel dobtuk fel.


 1, Felülnézetből a torta

2, Niki féle Robot :)

3, Szeletelve :)

4, Luna és Hermész a szerelmes csacska-macska pár, akik nem segítettek sütni, inkább csak rendetlenkedtek... :D

Niki elmondása szerint nagy sikere volt a tortának, az íze is élvezhető volt, na meg látványnak sem utolsó! :)

Boldog Születésnapot Pali! :)


Tovább

Férjem kedvence

Ma este egy nagyon komoly édességet készítettünk el férjecskémmel, a kedvencét, nem fogjátok elhinni; KÓKUSZGOLYÓT!






Ez egy annyira alap és egyszerű desszert, hogy biztos mindenki ismeri. Én azért szeretném, ha a családból a legkisebbünk is eltudná készíteni, szóval Neki ajánlom ezt a receptet!

Drága Naómi, csak az alapreceptet írom le, amit majd kiegészíthetsz lekvárral, meggyel, amivel szeretnéd.

  • 500 gr. darált keksz
  • 5 ek kristálycukor
  • 1 csomi vaníliás cukor
  • 100 gr lágy vaj vagy margarin
  • 2 tk rum aroma
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor
  • kb 400 ml tej
  • 100 gr kókuszreszelék

Nagyon finom meleg kakaóval :)




Tovább

All about redkatie

blogavatar

Ezen az oldalon fenn áll annak a veszélye, hogy kreativitás illetve pozitív gondolkodás fertőz! Itt minden DIY és nem azért, mert olcsó, hanem mert LEHETSÉGES! HACK THE LIFE PEOPLE!

Legfrissebb bejegyzések