Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vajkrém mentes CUPCAKE


Hétvégén szülinapra voltam hivatalos, 21.születésnapra.  Így hát gondoltam, hogy vinnék sütit, méghozzá CUPCAKE-et. Igen ám, de hát a cupcake-hez állvány is kell nemde bár? De de bár! Szerettem volna egy vagány, steampunk stílusú állványt készíteni méghozzá fogaskerekekből, csavarokból,esetleg bicikli lánc tárcsából, mindenféle fém alkatrészből(most nagyon benne vagyok ebben a stílusban). Megálmodtam és meg akartam csinálni, rákerestem interneten hátha van valamilyen hasonló, de sajnos még csak megközelítőleg hasonló állványt sem láttam. Kerestem fém alkatrész boltot, lehetőleg használt cikkeket árusító helyeket, de sajnos nem hozott a keresés megfelelő eredményt. Elküldtem Tomit a MÉH telepre, de ott meg nem lehetett vásárolni, csak ők akartak venni Tomitól (persze nem volt nála semmi eladható fémérték, szóval hagyjuk... :P). Tehát lejjebb kellett adjam az elvárásaimat, gondoltam, hogy papírmasé szerű dologból készítek "fém" alkatrészeket és majd összeragasztom. Persze ez sem sikerült... gyenge lett amit ragasztottam és sajnos nem tartott volna meg 24db muffint. Még lejjebb kellett mennem. Végül vettem egy karton alapú hagyományos cupcake állványt, amit be akartam vonni barna csomipapírral amit előtte megrajzoltam volna. Jajj de ott az a volna...Persze ha már nem lehet fémből, legalább dizájnos legyen már! -gondoltam én-  Aztán mivel állandóan időhiányban szenvedek, -komolyan most már kitalálhatnának valami bogyót erre is...- ezért sajnos ez a verzió is megbukott. Sima fehér karton állványra pakoltuk rá a muffinokat. Tetejüket fondant-tal bevontam és fogaskerék-szerű alakzatokat készítettem rájuk(hogy utaljak a megígért stílusra). Ajándéknak pedig egy rajzot készítettem amiben szerintem sikerült eltalálni a stílust és ami különleges benne, hogy az ünnepelt van megrajzolva ebben a hihetetlen steampunk világban. Legalább ezt megtudtam úgy valósítani, ahogy azt elképzeltem!


Ez volt a vázlata a rajznak, a kész művet nem fényképeztem le sajnos, remélem majd az ünnepelt átküldni nekem is.


Na de a RECEPT:
 Hagyományos muffin alaprecept helyett felhívtam nagymamámat és elkértem tőle a fantasztikus KAKAÓS KEVERT tésztáját. feldobtam egy kis csokival és barack ízzel. A kész muffinok tetejét bevontam vékony réteg baracklekvárral(én nem rajongok ezekért a vajkrémes rémségekért, ami Amerikában hódít), és kész fondant-ot színeztem kávéval barnára és annak árnyalataira. Igazából csak színező anyagnak képzeltem el a kávét. de mikor megkóstoltuk, nagyon jól passzolt az édes csokis-barackos ízvilághoz ez a kesernyés kávé íz. Kinyújtottam, kb akkora köröket vágtam ki belőle mint amekkora a muffin teteje és a lekvárra rásimítottam. aztán díszítettem fogaskerék-anyacsavar-szárny motívummal szintén fondant-ból.
  • 2 db tojás
  • 25dkg cukor
  • 12dkg margarin 
  • 3-4dl tej (amennyitől sűrű palacsintaszerű állaga lesz)
  • 4-5dkg keserű kakaópor
  • 40dkg liszt
  • 1csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héjja
  • 3-4 ek baracklekvár
Én először a tojást a cukorral fehéredésig kevertem, majd a kissé megolvasztott margarint hozzáadtam. Kakaóporral is elkevertem, aztán jött hozzá a tej. Lassú fokozaton robotgéppel hozzákevertem a lisztet(sajnos csak most mikor írom, akkor tudatosul bennem, hogy lassan kellett volna keverni, akkor esetleg nem lett volna csoki maszlagos a világos nadrágom), sütőport és a citrom reszeléket. Végül belekanalaztam a lekvárt. 180fokra előmelegített sütőbe teszem a muffin sütőformával. Kb. 20 perc alatt megsül, illetve érdemes tűpróbával ellenőrizni az állapotát.
Este a tizenpár fős társaságból úgy láttam, hogy mindenkinek ízlett ez a meglepetés finomság, sőt mikor búcsúztam tőlük, az egyik barátságos Úriember(akinek sajnos elfelejtettem a nevét, ezért maradjon csak Úriember) kezet csókolt és kifejezetten megdicsért a tudományomért.
Végszóként, az ismételten sok bosszúsággal, stresszel járó sütögetés végül elismeréssel és sikerrel fejeződött be.


 

Ezek pedig már a partiképek közül kiválogatott legelőnyösebb képek a remekműről. :)



Tovább

Rákóczi túrós?! Bár a többiek gyümölcstortát kértek...

Történt egyszer, hogy Szeptember 16-án drága Nagymamámnak 76. születésnapja lett. És kedves családom, testvérkéim megkértek, hogy süssek Maminak gyümölcstortát! DE már elmúlt a nyár, és nem igazán találtam szemetgyönyörködtetőnek az idény-gyümölcs felhozatalt (ami ugye egy klasszikus gyümölcstorta alapvető létfontosságú eleme), így arra gondoltam, hogy elrejtem a gyümölcsöket a torta belsejébe. Méghozzá a még életembennemsütöttemrákóczitúrósom belsejébe, így igazából ez egy gyümölcsös-babapiskótás Rákóczi túrós.


A tészta alapja egy pofonegyszerű linzertészta.

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg hideg vaj
  • 10 dkg porcukor (ez elhagyható, mert a töltelék már önmagában is elég édes)
  • 1 tojás sárgája 
 A töltelékhez:
  • Baracklekvár pár ek.
  • 50dkg túró
  • 1 tojás sárgája
  • 15dkg cukor
  • gyümölcsök(barack, ananász, kivi, szőlő stb)
  • 200 ml habtejszín felverve 
  • +1 csomag babapiskóta

A hozzávalókat összedolgozzuk, a vajat a liszttel szétmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, és aki édesebben szereti a porcukrot is. Gyúrható tésztát kell, hogy kapjunk, ha mindent beletettünk. Én egy piteformába nyújtottam a tésztát, csak a forma aljába tettem.
15-20perc alatt megsütöttem 180°c-ra előmelegített sütőben.
Amíg sül addig elő lehet készíteni a tölteléket, túrót, tojássárgájával, cukorral és a felvert habbal eldolgozzuk, majd óvatosan beleforgatjuk a felszeletelt-darabolt gyümölcsöket.
A kisült linzertésztára kanalazunk pár evőkanálnyi baracklekvért, majd a túrós maszlagot (de még előtte előkészítettem a babapiskótát, félbetörve). Ügyesen óvatosan és véletlenül se hirtelen mozdulatokkal, ahogy én tettem, körbe rakjuk a túrótölteléket a babapiskótával.
Ha ez megvan, mehet be a hűtőbe, amíg elkészítjük a harmadik és egyben legkritikusabb részt, a tojáshabot a tetejére. Sok receptverziót elolvastam erről, de természetesen a saját fejem után mentem, szóval a megfelelő állagú eredményt nem garantálhatom.

A tojáshab:
  • 4 tojásfehérje
  • 20dkg porcukor
  • pár ek. barack lekvár(díszíteni)
Megpróbáltam a legjobb minőségű, legkeményebb tojáshabot előállítani a robotgépemmel, aztán hozzáadtam a porcukrot és azt is robotgéppel kevertem el, ámbár ezúttal alacsonyabb fokozaton. Istenments, hogy összeessen nekem az a szép hab!
Végül csepp formákat próbáltam kanalazni a túróra, hogy szépen beterítse. Jön rá elszórtan a lekvár, majd a sütőbe betoltam, és épphogy fokozaton, SZÁRÍTOTTAM a habot, nem sütöttem.

Nem lett a legszebb torta amit valaha csináltam, de az biztos, hogy a legszebb első Rákóczi túrósom lett :)Az íze pedig a családom szerint jobb, mint a cukrászdai! Sajnos én nem ehettem belőle, mert épp a diétám kellős közepén tartottam(amit egyébként nagy sikerrel végig vittem -13kg! WOW), de az arcukról mindent letudtam olvasni! :) Öröm nekik sütni-főzni!
Tovább

All about redkatie

blogavatar

Ezen az oldalon fenn áll annak a veszélye, hogy kreativitás illetve pozitív gondolkodás fertőz! Itt minden DIY és nem azért, mert olcsó, hanem mert LEHETSÉGES! HACK THE LIFE PEOPLE!