Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Receptek fehérje napra (90 napos diéta)


Ahogy ígértem, mutatok egy pár receptet példaként, hogy mit is lehet enni a diéta alatt. Ezeket a recepteket fehérje napra lehet elkészíteni. Sajnos a képek hiányosak, annyira, hogy nincs is. Igyekszem mindenhez képet tölteni, addig is vizualizáljátok!


Sajtos-tejfölös sült csirkemell:

  • 25-30dkg csirkemell filé
  • 2ek. grillfűszerkeverék (pirospaprika, só, bors, oregánó, csilipaprika)
  • 2ek. olaj
  • 1 kis pohár tejföl (12%)
  • 10dkg sajt (trappista)
  • 1 tojás
  • 2csipet só
A csirkemellet megmossuk, majd vékonyabb szeletekre vágjuk. Pácot készítünk az olajból és a fűszerkeverékből, majd bemasszírozzuk vele a csirkemelleket. Állni hagyjuk legalább félórán át. A sütőt előmelegítjük 190fokra. Gyorsan elkészítjük az öntetet: a tejfölt összekeverjük a sajttal, sóval és a felvert tojással. Ha már eleget pácolódtak a húsok, akkor szépen befektethetjük egy jénaiba, vagy egy tepsibe. Nincs más dolgunk, mint a kifeküdt csirkére önteni a tejfölös keveréket és betenni a sütőbe. 10 percig sütjük alufólia alatt, én utána ki szoktam venni, reszelek a tetejére még egy kis sajtot, majd fólia nélkül további 10 percig sütöm, hogy szépen megpiruljon. Ha megpirult a tetején a sajt, akkor kész van! :)



Pesto-s csirke görög salival:

A Pesto-hoz:
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 ek fenyőmag
  • 1 bögrényi friss bazsalikom levél
  • 1,5 dl olaj
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • bors
  • csirkemell (25-30dkg)
A salátához:
  • 1 kígyóuborka
  • 2 paradicsom
  • 1 lila hagyma
  • 1-2 paprika
  • feta sajt
  • olajbogyó
  • 3ek. olívaolaj
  • 2ek. joghurt
  • 1ek. ecet
  • 1tk. oregánó
  • só-bors
  • 1gerezd reszelt fokhagyma
Előkészítem a pesto-t: a fenyőmagot, kis lángon száraz serpenyőben éppen-hogy megpirítom, majd a többi hozzávalóval együtt aprítógépben finom péppé zúzzuk. 
Vékony szeletekre vágjuk a csirkemellet, bekenjük a pesto-val, majd félretesszük állni, hogy összeérjenek az ízek. Amíg érlelődik, addig összeállíthatjuk a görög salátát.
Mindent próbáljuk meg kb. egyformán vágni, kis cikkelyekre-kockákra. Uborkát-paradicsomot-lilahagymát-paprikát-sajtot. Lazán forgassuk át az olajbogyóval együtt egy nagy tálban. Az öntetnek valót összekeverjük: Olívaolajat, joghurtot, ecetet, fokhagymát, oregánót, sót-borsot. Majd nyakon öntjük a salátánkat.
Térjünk vissza a bepácolt husikhoz! Serpenyőben felforrósítunk 3-4 ek. olívaolajat és ebben sütjük meg a húst. Ne forgassuk ide-oda, várjuk meg amíg majdnem átsül(kb 5perc) az egyik oldal, majd csak utána fordítsuk meg!

Receptötlet: Mártitól
http://mirelle.hu/?p=6491


Tzatziki saláta:

  • 2 közepes méretű kígyóuborka
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1,5dl joghurt
  • 2,5dl tejföl
  • fehérbors

Az uborkákat legyaluljuk sajt/káposztareszelőn, sózzuk, majd 5 perc elteltével kinyomkodjuk a levét. A joghurtot, tejfölt és a megpucolt lereszelt fokhagymát a fehérborssal  és sóval összekeverjük. Végül a lecsöpögtetett uborkát jól átforgatjuk benne egy nagyobb tálban.


Sajtmártás:

  • 3ek. vaj
  • 1,5dl tejszín
  • 1,5dl tej
  •  só
  • bors
  • 10dkg reszelt trappista sajt
  • 10dkg camembert darabolva
  • 2ek. liszt/étkezési keményítő
Egy serpenyőben felmelegítünk vajat, majd rá szórjuk a sajtokat, és óvatosan kevergetve megolvasztjuk. Figyeljünk nagyon, mert hamar megpirulhat a sajt! hozzáöntjük a tejet és a tejszínt. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint. Ha szépen homogén állapotúra olvadt benne a sajt, akkor besűríthetjük 2 ek. étkezési keményítővel.


Tejszínes-mustáros csirkemell:

  • 50dkg csirkemell
  • 2,5dl tejszín
  • 1 kispohár tejföl
  • 1 vöröshagyma
  • bors
  • 1ek dijoni mustár
  • 1ek magos, édes mustár
  • 2ek kapribogyó (én ezt kihagytam, nem szimpatizálok vele... :S)
Hagymát felszeleteljük csíkokra. majd kevés olajon megpároljuk. Közben az öntetet elkészítjük: 2,5 dl tejszínt és a tejfölt beleöntjük egy keverőtálba, majd belekanalazunk még a kétféle mustárt, sózzuk-borsozzuk. A csirkemellet kisebb szeletekre vágjuk, és egy jénai alját szépen kibéleljük vele. A párolt-karamellízalt vöröshagymát a csirkére szedjük, végült nyakon öntjük a tejszínes öntettel. 190 fokra előmelegített sütőben 20perc alatt készre sütjük.
Receptötlet: http://izeselet.hu/receptek/tejszines-mustaros-csirkemell/


Kapros túróval töltött csirkemell:
  • 25dkg túró
  • 2ek. joghurt
  • só-bors
  • 3gerezd fokhagyma
  • 1csokor friss kapor
  • 2 fél csirkemell
  • kevés olaj
  • fogpiszkáló
A túrót, joghurtot összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Majd a kaprot és a fokhagymát apróra vágjuk, és szintén hozzákeverjük a túróhoz. Fóliával lefedve a hűtőbe tesszük kb félórára, hogy összeérjenek az ízek. A csirkemellet vízszintesen bevágjuk, ügyelve arra, hogy ne vágjuk egészen ketté. Majd szétnyitjuk és enyhén megsózzuk, megtöltjük a felét a kapros-túrós töltelékkel. Szorosan felgöngyöljük, fogpiszkálóval rögzítjük a széleit. Közepesen forró olajon kisütjük minden oldalára ügyelve, hogy szépen megsüljön.

Receptötlet: Főzni Jó  https://www.youtube.com/watch?v=5suBxokCDqE
Itt még pluszban be is panírozzák a csirkét, de szerintem úgy már nem éppen a legdiétásabb, ezért választottam a sima verziót!

Sajttal-sonkával töltött csirkemell:

  • 25-30dkg csirkemell
  • 4szelet trappista sajt
  • 4szelet gépsonka
  • só-bors
  • kevés víz a sütőbe
  • pár ek. sör
Ebből a mennyiségből 2 adag lesz.
Ugyan úgy ahogyan az előző receptben is, a csirkemellet vízszintesen félbevágjuk, kiterítjük, hogy szép nagy szelet legyen. Majd kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. 2 szelet sajtot, rá pedig 2 szelet gépsonkát teszünk. szorosan feltekerjük, hústűvel, vagy fogpiszkálóval rögzítjük.Tepsibe tesszük, körbe öntjük egy kis vízzel, hogy tudjon párolódni. Lefedjük alufóliával, majd 190 fokos sütőbe tesszük. 15 perc múltán kivesszük, és a fóliát eltávolítva meglocsoljuk egy kis sörrel, hogy szépen megpiruljon, majd ismét 15 percre visszatesszük sülni fólia nélkül. Akkor van kész, ha szép piros a teteje.

Ha szeretnétek tartani a diétát, akkor ezekből az ételekből is érdemes csak 20dkg-ot enni ebédre, salátából bármennyit! Szerintem ezekkel a receptekkel kibírható a diéta, változatosan lehet enni, finomat. 
Következő bejegyzésben a keményítő nap receptjeivel jelentkezem!


Tovább

90 Napos diéta

Most a sok recept és finomság után egy kicsit kemény témát hoztam, de érdemes elolvasni. Lehet nem csak nekem van rá szűkségem! :)
Sajnos én a lusta típusba tartozok, akik nem mozognak eleget, viszont annál inkább szeretnek finomakat enni. Én sosem voltam sportember. Sokan kérdezik (pl.:orvos), hogy én mit sportoltam gyerekként, amire a válasz általában az, hogy ez egy nagyon jó kérdés! De volt már olyan is, hogy elnevettem magam, aztán elkezdtem sorolni amit eddig csináltam, és tartott kb. két napig: futás-kézilabdázás-úszás-kosárlabdázás, aztán egységesítve azt mondom, hogy TORNAÓRA. Tudom, ez nem vicces, de ez az igazság. Mikor idősebb lettem 16-17éves, akkor gondoltam, hogy valamit kéne kezdeni (de mint említettem, nagyon lusta vagyok), így hát eljárogattam néha-néha konditerembe, vagy kimentem az utcára futni. Ez az időtöltés úgy hetente-kéthetente 1 alkalmat jelentett, nem vittem túlzásba. Meglepő módon nem is változott sok minden. Aztán körülnéztem a neten, hogy milyen diéták vannak, hátha inkább megbírom állni, hogy ne egyek egyfolytában. A legszimpatikusabb a 90 napos diéta tűnt, ami így elsőre hosszú időtartamnak tűnik, de mindjárt kevesebbnek fog hatni, ha elárulom, hogy amint letelt a 90 nap, utána még 90 napig a reggeli csak gyümölcs lehet! Eltudjátok képzelni?! Nincs gofri vagy bundás kenyér, sem müzli vagy gabonapehely! Csak és kizárólag gyümölcs. Na, ezt kezdtem el 17 évesen amikor 76-77kg 172cm lehettem. Volt rajtam egy kis súlyfelesleg, amivel évek óta küszködtem.
Ez a diéta arról szól, hogy változatosan étkezzünk, napi 3-4 alkalommal. Az összetevőket szétválasztva, 4 típusú tápanyagot lehet fogyasztani: fehérje-keményítő, szénhidrát(lehetőleg csak "jó" szénhidrát), gyümölcs. Ezeket egy-egy napra kell érteni, tehát az első nap a fehérjenap, amin csak fehérjét lehet enni tejtermékeket, illetve húst. Azt követő nap a keményítőnap, amikor krumplit, rizst, zöldségeket, hüvelyes zöldségeket. Harmadik nap a szénhidrátnap, ezen a napon lehet tésztát, kenyeret, esetleg egy pizzát, sőt olyat is olvastam, hogy vacsorára lehet két kocka étcsokit is enni! Legvégül pedig a gyümölcsnap jön, amin értelemszerűen csak gyümölcsöt lehet enni! Ezek a napok követik egymást ebben a sorrendben 90 napon át.
A diétához hozzátartozik 3 víznap, amit egy hónapban egyszer be kell iktatni. Ez egy nagyon nehéz nap, lelkileg fel kell készülni rá, mert gyakorlatilag nem lehet enni semmit, csak vizet inni. Azt viszont minél többet, hogy eltelítse a farkaséhes gyomrunkat. A víznap mindig gyümölcsnap után jön, amit pedig fehérjenap követ.
A reggeli minden nap változatlanul gyümölcsöt jelent, ezt délig, vagy ebéd előtt egy órával is lehet enni bármilyen mennyiségben, akármilyen gyümölcsöt, még banánt is!
Cukrot teljes mértékben el lehet felejteni. Ha nagyon édesszájúak vagyunk, akkor ajánlom mindenkinek a tablettás édesítőszereket, én már egészen hozzászoktam az ízéhez.
Salátát mindennap lehet enni, szintén bármekkora mennyiségben. Arra ügyeljünk, hogy tejszínes öntetet csak fehérje napon használjunk!
Fehérje-keményítő-szénhidrátnapokon 1szelet kenyér megengedett az ebéd mellé, de persze, ha nem eszünk hozzá, azzal magunknak teszünk jót hosszútávon (értsd: hamarabb lefogysz!). Ezeken a napokon ebéd után 2dl levest kell inni, tészta nélkül, valami alaplevet (én bögrés instant levest szoktam inni, de van aki erőleves kockát főz).


Na, térjünk ki egyesével a menetrendre, hogy mindenkinek világos legyen!

1.nap: FEHÉRJENAP:
Reggeli: gyümölcs minden mennyiségben, ami csak beléd fér.
Ebéd: húsfélék(hal, csirkemell, csirke-bármi, stb), tojás, sajt, túró, tejföl... 20dkg mennyiségben összesen! Esetleg 1szelet kenyér. Majd 2dl leves tészta nélkül!
Vacsora: ugyanaz mint ebédre, csak kevesebb mennyiségben, kb 15dkg. Levest, kenyeret nem eszünk hozzá! Ha még nagyon éhes vagy, akkor egy kis salátát lehet még enni.
Fontos!!! Tejet és tejszínes öntetet csak és kizárólag ezen a napon lehet enni!!!

2.nap: KEMÉNYÍTŐNAP:
Reggeli: gyümölcs minden mennyiségben, ami csak beléd fér.
Ebéd: rizs, krumpli, hüvelyes zöldségek, salátafélék 20dkg mennyiségben(+1szelet kenyér, ha nagyon muszáj...), majd egy bögre(2dl) leves tészta nélkül! 
Vacsora: ugyanaz mint ebédre, csak kevesebb mennyiségben, kb. 15dkg. Levest, kenyeret nem eszünk hozzá!
Salátát továbbra is lehet enni egész nap, ha éhesek lennénk még.

3.nap: SZÉNHIDRÁTNAP:
Reggeli: gyümölcs minden mennyiségben.
Ebéd: tésztafélék, 1szelet pizza, kenyér, sós sütik (1szelet pizza mennyiségében) 2dl leves.
Vacsora: 2-3 szelet apró kalács, 2 gombóc fagyi, 2 kocka étcsoki, sós sütik. Levest nem kell enni.

4.nap: GYÜMÖLCSNAP:
Reggeli: gyümölcs-gyümölcs-gyümölcs...
Ebéd: ugyanaz mint a reggeli: GYÜMÖLCS!
Vacsora: hát... szintén egy kis gyümölcs.
Gyümölcslevet is lehet inni, de csak is 100%-os gyümölcslevet, cukor nélkül!

A diéta első két hetében is tapasztalhatunk súlyvesztést, bár ilyenkor még csak a felesleges víz távozik a testünkből. Jelentősebb súlyvesztés utána mérhető. Az általános az, ha heti 1kg lemegy rólunk. Összesen kb 10-15kg-ot is fogyhatunk ezzel a diétával!
Amikor először elkezdtem ezt a diétát, akkor sikerült 76kg-ból 70kg-ot csinálni, de sajnos a végső lépést, a diéta utáni 90 napos reggelit nem csináltam meg, ezért szépen sikerült az évek alatt visszahízni 83kg-ra. Most viszont elkezdtem újra és már 68,5kg vagyok! A célom, hogy 65kg-ig lemenjek, onnan, ha vissza is hízok 2-3kg-ot még az is jól fog kinézni rajtam.



Tippek, hogy kezdjünk neki:
  1.  Sose kezd a diétát hétfőn, illetve elsején! Az ilyenek mindig kudarcba fulladnak valamiért, nem tudom, hogy miért, de ez biztos!
  2. Mielőtt elkezdjük a diétát, mindenképpen érdemes egy orvos véleményét is kikérni, mert mindenkinél máshogy reagál a szervezet a fogyásra!  
  3. Mérjük le magunkat és gondoljuk át, mit akarunk elérni.  Tűzzünk ki célt, lehetőleg valami elérhető számot, hogy ne valljunk kudarcot!
  4. Vezessünk naptárt, amibe felírjuk, hogy miután milyen nap jön, és ha teljesítettük az adott napot húzzuk át! Ezzel biztatva magunkat, hogy már ez a nap is eltelt, és kibírtad!!!
  5. Minden hét elején mérd meg magad, amit bátran írj be a szépen vezetett naptáradba, így visszanézheted, hogy haladsz.
  6. Ha rád tör az édességmánia, és muszáj csokit enned, mert nem bírod tovább, akkor vegyél egy nagy levegőt, és dicsérd meg magad, hogy milyen szépen haladsz a diétával, és már mennyit fogytál! Ugye nem akarod elrontani azt, amit ilyen nehezen elértél, egy csúnya rossz csokikával?! Persze, hogy nem! inkább rágcsálj el egy uborkát, vagy egy saláta levelet. Vagy igyál egy nagy pohár vizet.
  7. Érdemes valamit tornázni, mozogni a diéta mellé. Nekem a férjem, Tomi tanácsolta, hogy kezdjem el a saját-súlyos edzést, amit fegyencedzésnek is hívnak. Ezzel fokozatosan lehet haladni, szuper kezdő gagyik is elkezdhetik(én is olyan vagyok-voltam), és ami igaz az igaz: mindenkinek el kell bírnia a saját súlyát! Ha nem bírod el, akkor még inkább kezd el ezt az edzést, mert az CIKI.


    Bátorításként még annyit, hogy nem olyan nagyon bonyolult ez a diéta! Ami nagyon jó benne, hogy változatosan lehet enni, és minden nap eszel vitamint is, amire egyébként is nagy szüksége van a szervezetnek télen!
Ha tetszett ez a bejegyzés, vagy hasznosnak találtad, akkor jelezd és hamarosan összeírok pár receptet, ami segíthet jobb belátásra bírni, hogy te is elkezdd!
Testmozgással kapcsolatban is lesz még egy bejegyzés, főként kezdőknek, aztán majd mindenki halad a saját ütemében.
 
étcsoki cukor diéta fagyi gyümölcs http://schemas.google.com/blogger/2008/kind#post keményítő kenyér kifli szénhidrát túró tej tejszín tojásétcsoki cukor diéta fagyi gyümölcs http://schemas.google.com/blogger/2008/kind#post keményítő kenyér kifli szénhidrát túró tej tejszín tojás
 
Ez az én naptáram, én így vezetem :)
Tovább

Torta Bogyóval és Babócával


Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kicsi-lány, akinek a harmadik születésnapját szerettem volna feldobni egy csodás tortával, a kedvenc meseszereplőivel: Bógyóval és Babócával!
Sajnos nem igazán ismertem eddig ezeket a figurákat, vagy egyáltalán, hogy miről is szól, mert nincs a közvetlen közelemben ilyen korú kisgyerek, akitől tanulhattam volna.
Így tehát megnéztem a neten egy pár részt, hogy inspirálódjak.
Nagyon aranyos volt az a rész, amikor az egyik kis csodalénynek születésnapja volt és az volt minden vágya, hogy lecsúszhasson egy szivárványról, a kis barátja pedig épített neki egy szivárványcsúszdát!
Rögtön elindult az agyam, hogy miként is tudnám megvalósítani azt a csúszdát... 
Természetesen elkészítettem a fondant-t, majd a szivárvány színeire megszíneztem porételfestékkel.
Magának a kis bogaraknak az elkészítése nem okozott nagy problémát, hiszen eléggé gyerekrajz szerű a mese, így nem tartott hosszú ideig a megformázásuk.

Részlet a meséből: a szivárványcsúszdán csúszdáznak :)

Így sikerült fondantból :)

A torta töltésére pedig tejszínes mascarpone krémet készítettem, amit fehércsokival és keserű kakaóporral ízesítettem.
A piskóta is felemás volt, sima és kakaós rétegekből állt.
A torta külsejét kakaós krémmel vontam be, majd erre jött rá a zöld fondant füves rét gyanánt.




Egy szelet rét a nagy mezőből :)

Úgy hallottam, hogy nagy volt az öröm, remélem majd máskor is lesz lehetőségem ilyen kis aranyosságot készíteni valaki aranyosnak! :)


Tovább

Orchideás torta





Ezen a héten volt kolléganőmnek 40.születésnapja és kapott tőlem egy tortát :)
Málna-mascarpone krémes töltelékkel, lila fondant-nal volt bevonva. Tetejére pedig egy lila-fehér orchideát készítettem (nem azért mert Újpest drukker :D) 
Tortával a szokásos módon jártam el, 2 piskótát sütöttem, 2-2 részbe vágtam, és megtöltöttem a málnás mascarponével:
250gr.mascarpone, kb ugyanennyi málnalekvár, 2csom.(2x200ml) habtejszín.
Kemény habbá verjük a habtejszínt, belekeverjük a mascarpone krémet, végül ízlés függően a lekvár mennyiséget.
A kihűlt piskótát megkenjük vastagon (kb1,5cm) a krémmel, majd rétegezzük a piskótával. 
Az egész tortánkat befedjük a krémmel, és habkártya segítségével szépen elsimítjuk az "ügyet" :D
 Itt egy kis segítség, hogy csinálják a profik (Ő vajkrémmel készítette):


Hűtőbe tesszük, amíg előkészítjük a fondant-ot:
Porételszínezékkel  színeztem be a 3/4 részét, Püspöklila árnyalatúra, 1/4-ét fehéren hagytam az orchideának.
Előzőnap készítettem só-liszt-gyurmából erezetet az orchidea szirmainak, hogy olyan legyen mint az igazi :)
Már nem emlékszem melyik facebook-os csoportban osztotta meg valaki, hogy só-liszt-gyurmából készített sütipecséteket, de tovább gondoltam a dolgot és virágszirom erezőt készítettem belőle! :D


Ha megformáztuk a szirmokat, hagyjuk száradni fél napig-1napig, majd kezdhetjük megfesteni :)


A szirmok végeibe drótot szúrtam, hogy könnyen lehessen hajlítani, mikor összefogom őket. Összesen 5 szirom, középre pedig egy kisebb lila fondant darab megfodrozva, összecsavarva készült.

 Ez pedig már az összeállított, kész ORCHIDEA :)

 Végül beborítottam lila fondant-nal a tortámat és sötétlila cukormázzal "csipke szerű" indamintát rajzoltam rá.
Mehet rá a virág és....

...VOILÁ!!! :)

Nagyon nehéz volt elszállítani, főleg most, hogy ilyen dög meleg lett hirtelen... egyébként is mindig rohanok reggel, de így ezzel a tortával nagyon kellet figyeljek, nehogy odavágjam valaminek! :P
Sajnos nem tudtam venni papír tortadobozt, így nagyon megnehezítettem a dolgomat...
Tényleg be kellene szerezzek egy műanyag tortahordót... :/

Isten éltessen sokáig Marika! :)

Tovább

Nagyon csokis csokitorta



Kis-nagy húgomnak 12. születésnapjára készítettem egy ilyen fincsi, tinik kedvence tortát.
 Hozzávalók a piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 púpozott e.k. liszt
  • 6 csapott e.k. cukor
  • 3 púpozott e.k. keserű kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
Hozzávalók a ganache krémhez:
  • 180 gr. étcsokis tortabevonó
  • 200 ml. habtejszín
Amit még használtam hozzá:
  • 20 db babapiskóta
  • 500 gr. eper
  • 3 e.k. cukor a szirup főzéshez
  • kb. ugyanennyi víz
  • 7 csomag Kit-Kat csoki
  • 4 csomag Smarties
  • Nutella a torta bevonásához




Első lépésként a piskótát készítettem el a szokásos módon: szétválasztom a tojásokat, a sárgáját kikeverem a cukorral, liszttel, kakaóval, és a sütőporral. Majd a fehérjét kemény habbá verem. 1/3-át teszem először bele a lisztes keverékbe, hogy fellazuljon kicsit, majd a többi részét is óvatosan beleforgatom. 160fokra előmelegített sütőbe teszem és kb. 30perc elteltével tűpróba után a lekapcsolt sütőben hagyom kihűlni.
Amíg hűl, elkészítjük a ganache-t. A csokit apróra törjük, és a tejszínt felforraljuk, és jól nyakon öntjük a csokit :) 
Kézi habverővel csomómentesre keverem, és "kiteszem az erkélyre hűlni" (a lényeg hogy jól kihűtjük).
Aztán megpucolom az epret és felfőzöm a cukorral sziruppá. A babapiskótát beáztatjuk a szószba, majd félre rakjuk, mert valószínűleg már kihűlt a ganache. 
Robotgéppel felverem, és a kettévágott piskóta egyik felét megkenem a fele krémmel. Megpakolom szépen sorjában a piskótákkal, és a maradék epret is ráteszem. A ganache másik felét most használjuk fel, az eper réteg tetejére kenjük. Mehet rá a kakaós piskóta fedél. Nutellával bevonjuk az egész tortánkat, hogy ráragadjon a Smarties is és a Kit-Kat is. A rózsaszínű csokidrazsékból kiraktam a torta közepére egy 12-est és a többi színt köré szórtam. Így kissé egy szemvizsgálat feladataként néz ki, de szerintem jópofa lett!
Végül a Kit-Kat csokikat félbetörve egyesével felsorakoztattam a torta szélére éééés KÉSZ! :)

Vigyázat! Nagyon CSOKIS!!!! :)

Nagyon Boldog Szülinapot Namesz!!! :)


Tovább
«
12

All about redkatie

blogavatar

Ezen az oldalon fenn áll annak a veszélye, hogy kreativitás illetve pozitív gondolkodás fertőz! Itt minden DIY és nem azért, mert olcsó, hanem mert LEHETSÉGES! HACK THE LIFE PEOPLE!