Mikor először találkoztam ezzel a "csemegével" a munkahelyem melletti pékségből, nagyon megfogott az íze és az állaga. Mindig találgattuk, hogy vajon mi lehet benne? Volt egy olyan változat is amiben kandírozott gyümölcsök is voltak, de ez sokkal finomabb! Aztán végül kigondoltuk receptszerűen kolléganőmmel. Régebben készítettem otthon a szülői házban kókuszcsókot, ami tojásfehérje+cukor+kókuszreszelék+kevés lisztből állt. A keleti csemege főként egy ilyen borzaskára hasonlít.
Tehát a recept:
- 3 db tojásfehérje
- 100 gr. cukor
- 100 gr. zabpehely
- 100 gr. vaj
- 2 marék teljes kiőrlésű liszt
- 2 marék saláta magkeverék
- 1 kk sütőpor
A tojásfehérjét felverjük, majd a száraz hozzávalókat szépen elkeverjük, aztán a fehérjéhez keverjük. Végül az olvasztott vajat is belekeverjük.
Kiskanállal kupacokat helyezünk sütőpapírral kibélelt sütőlapra, nem kell nagyon távol tenni egymástól, mert nem folyik szét!!! :) Előmelegített sütőben 15 percig sütjük 180 fokon. Ha kisült, rácson hűtjük. Ebből az adagból kb.: 30db készült.
Kiskanállal kupacokat helyezünk sütőpapírral kibélelt sütőlapra, nem kell nagyon távol tenni egymástól, mert nem folyik szét!!! :) Előmelegített sütőben 15 percig sütjük 180 fokon. Ha kisült, rácson hűtjük. Ebből az adagból kb.: 30db készült.