Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Receptek fehérje napra (90 napos diéta)


Ahogy ígértem, mutatok egy pár receptet példaként, hogy mit is lehet enni a diéta alatt. Ezeket a recepteket fehérje napra lehet elkészíteni. Sajnos a képek hiányosak, annyira, hogy nincs is. Igyekszem mindenhez képet tölteni, addig is vizualizáljátok!


Sajtos-tejfölös sült csirkemell:

  • 25-30dkg csirkemell filé
  • 2ek. grillfűszerkeverék (pirospaprika, só, bors, oregánó, csilipaprika)
  • 2ek. olaj
  • 1 kis pohár tejföl (12%)
  • 10dkg sajt (trappista)
  • 1 tojás
  • 2csipet só
A csirkemellet megmossuk, majd vékonyabb szeletekre vágjuk. Pácot készítünk az olajból és a fűszerkeverékből, majd bemasszírozzuk vele a csirkemelleket. Állni hagyjuk legalább félórán át. A sütőt előmelegítjük 190fokra. Gyorsan elkészítjük az öntetet: a tejfölt összekeverjük a sajttal, sóval és a felvert tojással. Ha már eleget pácolódtak a húsok, akkor szépen befektethetjük egy jénaiba, vagy egy tepsibe. Nincs más dolgunk, mint a kifeküdt csirkére önteni a tejfölös keveréket és betenni a sütőbe. 10 percig sütjük alufólia alatt, én utána ki szoktam venni, reszelek a tetejére még egy kis sajtot, majd fólia nélkül további 10 percig sütöm, hogy szépen megpiruljon. Ha megpirult a tetején a sajt, akkor kész van! :)



Pesto-s csirke görög salival:

A Pesto-hoz:
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 ek fenyőmag
  • 1 bögrényi friss bazsalikom levél
  • 1,5 dl olaj
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • bors
  • csirkemell (25-30dkg)
A salátához:
  • 1 kígyóuborka
  • 2 paradicsom
  • 1 lila hagyma
  • 1-2 paprika
  • feta sajt
  • olajbogyó
  • 3ek. olívaolaj
  • 2ek. joghurt
  • 1ek. ecet
  • 1tk. oregánó
  • só-bors
  • 1gerezd reszelt fokhagyma
Előkészítem a pesto-t: a fenyőmagot, kis lángon száraz serpenyőben éppen-hogy megpirítom, majd a többi hozzávalóval együtt aprítógépben finom péppé zúzzuk. 
Vékony szeletekre vágjuk a csirkemellet, bekenjük a pesto-val, majd félretesszük állni, hogy összeérjenek az ízek. Amíg érlelődik, addig összeállíthatjuk a görög salátát.
Mindent próbáljuk meg kb. egyformán vágni, kis cikkelyekre-kockákra. Uborkát-paradicsomot-lilahagymát-paprikát-sajtot. Lazán forgassuk át az olajbogyóval együtt egy nagy tálban. Az öntetnek valót összekeverjük: Olívaolajat, joghurtot, ecetet, fokhagymát, oregánót, sót-borsot. Majd nyakon öntjük a salátánkat.
Térjünk vissza a bepácolt husikhoz! Serpenyőben felforrósítunk 3-4 ek. olívaolajat és ebben sütjük meg a húst. Ne forgassuk ide-oda, várjuk meg amíg majdnem átsül(kb 5perc) az egyik oldal, majd csak utána fordítsuk meg!

Receptötlet: Mártitól
http://mirelle.hu/?p=6491


Tzatziki saláta:

  • 2 közepes méretű kígyóuborka
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1,5dl joghurt
  • 2,5dl tejföl
  • fehérbors

Az uborkákat legyaluljuk sajt/káposztareszelőn, sózzuk, majd 5 perc elteltével kinyomkodjuk a levét. A joghurtot, tejfölt és a megpucolt lereszelt fokhagymát a fehérborssal  és sóval összekeverjük. Végül a lecsöpögtetett uborkát jól átforgatjuk benne egy nagyobb tálban.


Sajtmártás:

  • 3ek. vaj
  • 1,5dl tejszín
  • 1,5dl tej
  •  só
  • bors
  • 10dkg reszelt trappista sajt
  • 10dkg camembert darabolva
  • 2ek. liszt/étkezési keményítő
Egy serpenyőben felmelegítünk vajat, majd rá szórjuk a sajtokat, és óvatosan kevergetve megolvasztjuk. Figyeljünk nagyon, mert hamar megpirulhat a sajt! hozzáöntjük a tejet és a tejszínt. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint. Ha szépen homogén állapotúra olvadt benne a sajt, akkor besűríthetjük 2 ek. étkezési keményítővel.


Tejszínes-mustáros csirkemell:

  • 50dkg csirkemell
  • 2,5dl tejszín
  • 1 kispohár tejföl
  • 1 vöröshagyma
  • bors
  • 1ek dijoni mustár
  • 1ek magos, édes mustár
  • 2ek kapribogyó (én ezt kihagytam, nem szimpatizálok vele... :S)
Hagymát felszeleteljük csíkokra. majd kevés olajon megpároljuk. Közben az öntetet elkészítjük: 2,5 dl tejszínt és a tejfölt beleöntjük egy keverőtálba, majd belekanalazunk még a kétféle mustárt, sózzuk-borsozzuk. A csirkemellet kisebb szeletekre vágjuk, és egy jénai alját szépen kibéleljük vele. A párolt-karamellízalt vöröshagymát a csirkére szedjük, végült nyakon öntjük a tejszínes öntettel. 190 fokra előmelegített sütőben 20perc alatt készre sütjük.
Receptötlet: http://izeselet.hu/receptek/tejszines-mustaros-csirkemell/


Kapros túróval töltött csirkemell:
  • 25dkg túró
  • 2ek. joghurt
  • só-bors
  • 3gerezd fokhagyma
  • 1csokor friss kapor
  • 2 fél csirkemell
  • kevés olaj
  • fogpiszkáló
A túrót, joghurtot összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Majd a kaprot és a fokhagymát apróra vágjuk, és szintén hozzákeverjük a túróhoz. Fóliával lefedve a hűtőbe tesszük kb félórára, hogy összeérjenek az ízek. A csirkemellet vízszintesen bevágjuk, ügyelve arra, hogy ne vágjuk egészen ketté. Majd szétnyitjuk és enyhén megsózzuk, megtöltjük a felét a kapros-túrós töltelékkel. Szorosan felgöngyöljük, fogpiszkálóval rögzítjük a széleit. Közepesen forró olajon kisütjük minden oldalára ügyelve, hogy szépen megsüljön.

Receptötlet: Főzni Jó  https://www.youtube.com/watch?v=5suBxokCDqE
Itt még pluszban be is panírozzák a csirkét, de szerintem úgy már nem éppen a legdiétásabb, ezért választottam a sima verziót!

Sajttal-sonkával töltött csirkemell:

  • 25-30dkg csirkemell
  • 4szelet trappista sajt
  • 4szelet gépsonka
  • só-bors
  • kevés víz a sütőbe
  • pár ek. sör
Ebből a mennyiségből 2 adag lesz.
Ugyan úgy ahogyan az előző receptben is, a csirkemellet vízszintesen félbevágjuk, kiterítjük, hogy szép nagy szelet legyen. Majd kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. 2 szelet sajtot, rá pedig 2 szelet gépsonkát teszünk. szorosan feltekerjük, hústűvel, vagy fogpiszkálóval rögzítjük.Tepsibe tesszük, körbe öntjük egy kis vízzel, hogy tudjon párolódni. Lefedjük alufóliával, majd 190 fokos sütőbe tesszük. 15 perc múltán kivesszük, és a fóliát eltávolítva meglocsoljuk egy kis sörrel, hogy szépen megpiruljon, majd ismét 15 percre visszatesszük sülni fólia nélkül. Akkor van kész, ha szép piros a teteje.

Ha szeretnétek tartani a diétát, akkor ezekből az ételekből is érdemes csak 20dkg-ot enni ebédre, salátából bármennyit! Szerintem ezekkel a receptekkel kibírható a diéta, változatosan lehet enni, finomat. 
Következő bejegyzésben a keményítő nap receptjeivel jelentkezem!


Tovább

After Eight torta

Ismét tortát sütöttem!
 Kedves barátnőmnek, Rékának 23. születésnapjára készítettem egy különleges tortát. Párja, Ádám adta az ötletet hogy After eight szerű legyen, mert az az egyik kedvenc csokija. Nagyon érdekes ízvilág ez a csoki-mentol keverék, kicsit aggódtam, hogy nem fog mindenkinek bejönni, de úgy gondoltam, hogy az ünnepeltnek sütöm a tortát, aki elvileg nagyon szereti, szóval nem lehet baj! :D

A torta alapja kakaós piskóta, amit étcsokival vontam be, majd egy mentolos vajkrém réteg és a mentolos csoki darabok választottak szét. Tetejét mentolos cukormázzal vontam be, az oldalára pedig a vajkrémből készítettem szép spirálos "rózsákat". És persze ami elmaradhatatlan az én tortáimról: Marcipán figura helyett én a Bullyland figurákat részesítem előnyben, így tehát most is ez díszítette. Gyönyörűséges kék ruhás Hamupipőke ült a tortán üvegcipellőben :)
Na és akkor jöjjön a recept: A piskótához a szokásos piskóta receptet használom, amit megtalálsz ITT.

Vajkrém:
  • 750 gr. vaj
  • 500 gr. porcukor
  • 1dl víz
  • 4db fekete HALLS cukorka
A vizet felforraltam, beledobtam a cukorkákat, folyamatos kevergetés mellet kivártam míg teljesen elolvadnak (VIGYÁZAT! HA FELETTE ÁLLUNK, FIGYELJÜNK, MERT NAGYON MENTOLOS, ÉS ESETLEG ELKEZDHETI CSÍPNI A SZEMÜNKET! De egyébként megfázásra, orrüregek és tüdőtisztításra teljesen alkalmas :D). Miután elolvadtak a cukorkák,  szoba-hőmérsékletű vajat a porcukorral és a mentolos cukorsziruppal robotgéppel jól kikevertem. Én még adtam hozzá egy pár csepp kék ételfestéket is, mert Hamupipőke ruhája is kék. A kész vajkrémet habzsákba töltöttem és hűtőbe tettem, amíg az étcsokiréteget elkészítettem.
  • 2 tábla étcsokoládé
  • 2 ek. olaj
A csokit vízgőz felett megolvasztottam, és az olajat beletettem. Kihűlt piskótát kettévágtam, és megkentem a csokival, majd szépen lehűtöttem (én ilyenkor kiteszem az erkélyre, de persze most már melegebb van kint, szóval lehet a hűtő jobb ötlet, csak legyen benne elég hely :) ).



Következő lépésként a vajkrém körülbelül 1/3-ával megkentem a csokis piskótát, majd rá pakoltam az After eight csokikákat, nem muszáj az összeset, 10 db-ot használtam fel kb. 
Rá a csokis piskóta tető és vékonyan bevontam vajkrémmel, majd az oldalára szép vajkrém "rózsákat" próbáltam nyomni. Nekem sokat segített egy VIDEÓ, sőt igazából innen jött az ötlet is a vajkrém bevonatra. 
Végső, legutolsó lépésként a tetejére készítettem egy mignonhoz hasonló bevonatot, mert úgy gondoltam, hogy a vajkrémben lévő mentolos íz nem adja egészen vissza az After eight jellegzetes ízét. 

Tehát mentolos cukormáz:

  • 1-1,5 dl víz
  • 1csomag fekete HALLS cukorka
  • kb.: 300-350 gr. porcukor
  • kék ételfesték
Hasonló eljárással készül mint előzőleg, felfőztem a cukrokat, aztán fokozatosan adtam hozzá a porcukrot és egy pár csepp ételfestéket. Annyi porcukrot adtam hozzá, hogy egy sűrű selymes fényű, de még önthető állagú máz alakult ki. Rá öntöttem a tetejére középre, ha ügyesek vagyunk akkor hozzá sem kell nyúljunk simogatni, mert elterül szépen, de ha még sem így történik( ahogy például nekem sem...), akkor egy műanyag spatulával elegyengetjük.
Másnapig hűtőbe tettem, aztán tálalás előtt 15 perccel érdemes kivenni a hűtőből, mert különben nagyon nehéz felszeletelni. TAPASZTALATBÓL ÍROM!!! :D 

Nagyon úgy gondolom, hogy átnevezem a blogomat arra, hogy Sajátbőrömöntapasztaltam.blogspot.hu :D De talán még a koromra és kíváncsiságomra foghatom a dolgot!

Boldog szülinapot Réka!!! :)

 Az erőpróba: Vajon sikerül felvágni? :D

Most így a végén felsorolnám a tapasztalataimat ezzel a sütivel kapcsolatban:
  1. A sütőport mindenképpen a liszttel elkeverve tegyük csak a tojásokhoz, különben nem lesz finom.
  2. Mindig ellenőrizd le, hogy melegszik-e a sütő, nehogy akkor derüljön ki, hogy nem gyulladt be, amikor már a formában van a tészta és tennéd a sütőbe.
  3. A kisült piskótát a sütőben hagyjuk kihűlni, mert különben összeesik.
  4. A csokit ne égesd oda, mert különben nem tudod megkenni vele a piskótát.
  5. Igaz, hogy most volt Húsvét, de attól még, hogy a tojásfestékre az van ráírva, hogy ételfesték, még nem biztos, hogy egy édes tortába bele kellene tenni. Mivel ez sós ételfesték. Ugye-hogy-ugye...?!
  6. Amint már azt írtam, tálalás előtt min. 15 perccel vegyük ki a hűtőből, mert különben lehetetlen lesz felvágni! :)
Tovább

All about redkatie

blogavatar

Ezen az oldalon fenn áll annak a veszélye, hogy kreativitás illetve pozitív gondolkodás fertőz! Itt minden DIY és nem azért, mert olcsó, hanem mert LEHETSÉGES! HACK THE LIFE PEOPLE!

Legfrissebb bejegyzések