Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jegeskávé karamellaszósszal



Ebben a borzasztó nagy melegben, mint amilyen a mai nap is, nincs jobb, mint egy hűs frissítő finomság: a jegeskávé! (kivéve persze a strandon pancsolni és napozni... az talán egy fél fokkal jobb... )
Mi sajnos most nem mentünk ki pancsolni, mert Tominak meghúzódott a háta, ezért itthon pihenünk. De sebaj, hiszen itthon is nagyon jól eltudunk szórakozni! Iszunk-eszünk-mulatunk! 
A jegeskávéhoz készítettem nagyon fincsi karamellaszószt, a receptet ITT találjátok.

 A megfelelő rétegzés a következő:




 




 Csak az a legnagyobb baj, hogy rendkívül hamar elfogy!!!! :(
Tovább

Kinga Brownie-ja

Ma meglátogatott a "kis" húgom, és miután megebédeltünk, rávettem, hogy süssünk valamit. Na de mit süssünk, mit süssünk... valami gyorsat, finomat. Hát brownie-t! :) 
Ez a brownie recept az Ausztráliában élő drága sógornőmtől, Kingától van. Egy egész receptkönyv van tőle, amit akkor hagyott ránk, amikor kiköltöztek Ausztráliába. Azóta én is írtam bele, de még mindenképpen megosztok belőle pár különlegességet. 


  • 13dkg liszt
  • 3db tojás
  • 22dkg cukor
  • 12dkg vaj
  • 5dkg étcsoki
  • 5dkg tejcsoki
  • 8dkg reszelt csoki
  • 1tk sütőpor
  • 1/2tk szódabikarbóna
  • pici só
160°C-ra előmelegítjük a sütőt, és kivajazunk egy 13x33-as tepsit (én egy piteformában sütöttem).
Gőz fölött megolvasztjuk a csokikat a vajjal, majd 10percre félretesszük hűlni.
Fakanállal belekeverjük a lisztet, cukrot tojásokat, sütőport, szódabikarbónát és a sót.
A tésztát a tepsibe rakjuk, és 20-30percig sütjük.
Megszórjuk reszelt csokival. 15percig formában hűtjük, majd kockákra vágjuk (én körcikkelyekre).

Tálalásnál most vanília öntetet használtam fagyi helyett.
Tovább

All about redkatie

blogavatar

Ezen az oldalon fenn áll annak a veszélye, hogy kreativitás illetve pozitív gondolkodás fertőz! Itt minden DIY és nem azért, mert olcsó, hanem mert LEHETSÉGES! HACK THE LIFE PEOPLE!

Legfrissebb bejegyzések