Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Végre itt a SULI!

Már akinek... nekem szerencsére nem, de találtam egy-két hasznos ötletet, pénztárca kímélés szempontjából. Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nekem nagyon elegem van abból, ahogy a nagy áruházak és a reklámok telebeszélik a gyerekek fejét, hogy nekik a csili-vili, méregdrága füzeteket, tolltartókat, stb-t kell megvenni. Én teljesen megértem, hogy van kedvenc meseszereplője, vagy divatos szeretne lenni, de van más módja is, hogy ne legyen különc az osztályban! Persze nekem még nincs gyerekem, akire mutogathatnék, hogy: ,,...bezzeg az Ő füzete milyen menő és pedig olcsó volt...˝
Még azt is eltudom képzelni, hogy ha majd ott tartunk, hogy iskolába megy, akkor lehet nem lesz annyi időm, hogy kreatívkodjak neki ilyenekkel, hogy füzetborító... de ebbe nem szeretnék belebonyolódni, remélem majd minden ilyesmire lesz időm is, meg kedvem is!
Nem tudom, hogy mennyire vagytok készen már az iskolára, de ha még maradt egy-két tantárgy amire nem vettetek meg mindent, akkor érdemes tovább olvasni a story-t. Ha meg már megvagytok mindennel, akkor pedig azért, hogy miről maradtatok le! :P


Nagyon sok szép füzetet lehet kapni a boltokban (szerintem ez a legjobb része a sulinak, hogy minden évben ÚJ füzeteket, tollakat kapnak a gyerkőcök, legalább is nekem az volt), de nem a legolcsóbbak ezek... mint ahogy már előzőleg is kifejtettem a véleményemet...
Ezért most mutatok egy pár tippet, hogy mit is lehet kihozni, a legegyszerűbb, legolcsóbb semmilyen füzetekből




Én is csináltam egy füzetet (igazából a Tomi füzete), de megengedte, hogy kidekoráljam! Azt nem mondtam, hogy az Ő stílusában fogom... kicsit csajos lett... KICSIT...


Ami kelleni fog hozzá:
1 olcsó füzet
színes papírok (csomi papír, kinyomtatott figurás papír... mindegy)
ragasztó
olló
ecset



Amit még láttam nagyon aranyosat: KÖNYVJELZŐ!!!



Ez csupán egy pár lépésből elkészíthető könyvjelző, amit a lap fülére kell illeszteni :)




Persze ez csak 1-2 ötlet, amitől "jobbnak" gondolhatjuk magunkat a többieknél, ha lehet így fogalmazni..., de nagyon sok módszer van még, amivel kicsit jobban ráhangolódhatunk az idei tanévre, kötelezettségeinkre. Csak elkezdeni nehéz (na meg befejezni...), a többi úgy is magától jön!- mármint én a füzeteimre gondoltam, nem a tanulásra... Az egy kínszenvedés.
Szerencsére nekem már nincs suli, úgyhogy én tanulmányozhatom a szakácskönyveimet, jó kis regényeket, amik néha megsirattatnak, néha pedig ihletet adnak.

Ez úton is szeretnék sok sikert kívánni a gyerekeknek az iskolában, a szülőknek pedig kitartást és vastag pénztárcát!

Tovább

Zoé baba


Múlthét szerdától nagy munkálatok folytak az étkezőasztalon, ugyanis baba faldekorációt gyártottam!
Nemrég született Edit barátnőmnek kisbabája (Augusztus 18-án) és megkért, hogy készítsek neki a kislánya nevéből betűket a falra. Szerdán, hogy munkaszüneti nap volt -hála az égnek- és ráadásul esőt mondtak, így otthon maradtunk. Az első ötletem az volt, hogy fából készítek csúcs-szuper betűket, de amit találtam hobby-boltban az nagyon vékony volt :/ Aztán arra is gondoltam, hogy esteleg hungarocell betűket fogok csinálni... de ez szerdán jutott eszembe és nem tudtam venni hungarocell táblát. Aztán körülnéztem, és megláttam egy még használatlan tortaszállító karton dobozt, amit rosszabb időkre tettem félre. Hát mikor máskor használjam fel, ha nem most?! 
  1. Megszerkesztettem a betűket, mindegyikből 2db-ot (eleje-háta), aztán kivágtam, és 2cm széles csíkokat vágtam, ami a betűknek lett a vastagsága-oldala. Összeragasztottam a darabokat hobby-ragasztóval.

2. Bevontam mindegyik betűt újságpapírral, hogy még stabilabb legyen


3. Scrapbook papírt használva készítettem "színt" a formáknak(azért jó a scrapbook papír, mert elég vastag és két oldala van, így elég csak keveset venni belőle és már is kétszer annyi mintánk van!)


4. Utolsó munkálat már csak a díszítés volt, amit gombokkal, filcpillangóval és masnival egészítettem ki.

Nagyon örültem neki, hogy ilyen frappáns és rövid nevet választottak, és nem egy Annabellát, mert hát így is megszenvedtem vele azért... 
Ami érdekesség még a feliratban, hogy ez a lila masni a "Z" betűn az anyuka leánybúcsújáról maradt nálam, ez volt a csoportunk kitűzője :) egy kis emlék belecsempészve :)

A falra pedig öntapadós tépőzárral lehet felrakni :)

 Olyan gyönyörű baba a kicsi Zoé! :) Nagyon szeretjük :)
 

Tovább

Sminkecseteim új "ruhája"



A héten szabadságon vagyok és hát mivel lehetne legjobban eltölteni a jól megérdemelt szabadságot? Persze utazással, nyaralással, finom koktélok szürcsölésével! Vagy akár otthon is maradhatunk takarítani, fodrászkodni, kreatívkodni. Végül is kinek-mi... Gondolom már kitaláltátok, hogy én mivel töltöm a szabadságomat. De azért nem kell annyira sajnálni, mert a nyaralás után a második kedvenc időtöltésem a kreatív foglalatosságok! :) Közben hallgassunk egy jó kis nyári zenét ami az aktuális hangulatomat tükrözi! 
( Persze kevesebb hallal :D )



Na szóval, miközben pakolgattam, rendezgettem a dolgaimat állandóan belebotlottam a fürdőszobában a sminkcuccaimba, aminek nem találtam megfelelő helyet még. Nem akartam eltenni a neszesszerembe, inkább olyan helyet akartam neki, ami a kezem ügyében van, és bővíthető is. Találtam is neten egy nagyon ügyes oldalt, amit egy nagyon ügyes csaj csinál, sok kreatív bejegyzéssel, ötletes dolgokkal.
Egy problémám van csak ezzel, hogy nem bővíthető. Na már most én olyat találtam ki, hogy csak na!
Amire szükséged lesz: kb 20cm x 30cm anyagdarabra(én ezt a mennyiséget duplán vettem, hogy legyen tartása az anyagnak), 2cm x 30cm tépőzárra, 2cm x 50-60cm szaténszalagra, az ecseteidre, estleg egy varrógépre.

A tépőzár szúrós részét felvarrjuk az anyagra.

A bolyhos részét összevarrjuk a szalaggal és rögtön belezárhatjuk az ecseteinket!

Felcsavarjuk és betuszkoljuk a szalag végét!

 Gyorsan ki is sminkeltem magam :P

Tovább

Scrapbooking

Már több alkalommal próbálkoztam a scrapbookozással. Ajándék volt egy-egy szülinapra, anyák napjára is :)

Hogy mi az a SCRAPBOOK? 

Elmondom nektek, ez egy papírtechnika, ami rétegzésből, különböző eszközök beleépítésével dekorált album-képeslap-üdvözlőlap-díszdoboz is lehet. Igazából bármi készülhet ezzel a technikával.
,,Scrapbooking, egy szó ami lassan belecsúszik változatlan formában más nyelvekbe is, a neve annak a hobbinak, ami célja személyes/családi történelem fényképek, levelek, nyomtatott művek, kéziratok, stb formájában való színes, művészies album(ok)ban, ún. scrapbook(ok)ban való megőrzése. Scrapbooking röviden valaki személyes, vagy családi történetének a vizuális formában való elmesélése."/forrás: WIKIPEDIA/
Léteznek ilyen tanfolyamok is, amik szerintem nagyon drágák, de hát biztosan sok mindent lehet onnan tanulni. Mindenesetre én a videomegosztó oldalakon szoktam keresni egy-egy témakörre, amit lépésről-lépésre megmutatnak.

Találtam egy pár képet, ami nagyjából megmutatja hogy is néz ki egy ilyen csoda :) Engem inspiráltak, remélem titeket is!












Nekem inkább csak próbálkozásaim vannak, de ehhez a művelethez borzasztó sok idő kell, ami mint köztudott nekem nem sok jutott, ezért tényleg csak próbálkozások :)


Ezt Anyukámnak csináltam egyik anyák-napjára(ez volt az első képem) 
,,Húzd fel a pillanatokat egy cérnára és tedd a nyakadba, hogy el ne felejtsd őket!"



Ezt nővéremnek, Eszternek csináltam 24.szülinapjára, A Nagy Gatsby c. film hatására :)
Digitális scrapbook


 Ez pedig az én album alapom, amit kartonlapból, papírtasakokból csináltam. Amiért különleges számomra, mert minden lap egy papírtasakot rejt, amibe még több emlék belefér! Az elején egy farmergomb zárja az albumot. Majd remélem lesz időm befejezni is!

Egyébként ha valakitől esetleg kézzel készült scrapbookot kapsz ajándékba, akkor tudd, hogy egy  album, egy egész életre szól (ha nem többre...), és az ajándékozónak valószínűleg nagyon a szívügye lehetsz! 

Sokan giccsnek tartják ezt a foglalatosságot, ezt a stílust, persze néha a kevesebb több ezt tudjuk jól...  higgyétek el, igazán szépeket tudunk készíteni, ha megmaradunk az ízlésesség határain belül. 

Tovább

Ötletek táblafestékkel

A héten vettem a hobby boltból fekete táblafestéket és most utánanéztem, hogy mit is lehet vele kezdeni. Főként a konyhai rendszerezési tippek tetszettek a legjobban, de a gyerekszobában is vicces funkciót tölthet be vagy akár hagyományos üzenő táblaként is üzembe állíthatjuk. Összeállítottam egy pár képet, amik a legjobban tetszettek a netről innen-onnan, esetleg titeket is inspirálhat :)

1., Bébiételes üvegcséket felhasználva, mágnest ragasztva a tetejére fantasztikus és esztétikus rendszerező lehet a konyhánkba!


2., Csatos-üvegekre festve megjelölhetjük a különleges fűszereinket.

3., Cserépre is festhetjük, fűszernövények neveivel





4., Bögrére, talpaspohár aljára kedves üzeneteket, bulikon pedig névre szóló poharakat is készíthetünk




 5., Ezek kisgyermekeseknek lehet jó ötlet, bár a lépcsőset csak erős idegzetű szülőknek ajánlom! :)




6., Képkeretben is jól mutat, ráírhatjuk a kedvenc idézetünket vagy egy kedves üzenetet a családunk számára! :)



Na, én is hasonlót készítettem itthon, találtam egy szép képkeretet, aminek nem volt háta, csak az üveg része, így pont a célnak megfelelőnek ígérkezett.

Nem kellett hozzá más, csak a képkeret, alapozófesték, táblafesték és egy ecset.

Egy plusz keretet festettem alapozófestékkel, amit majd bronzosra antikolok be, az üveg belső részét pedig lekentem két réteg táblafestékkel.



 Íme, a kész táblám :)



Remélem kipróbáljátok majd valamelyiket! :)
Már csak rajtad áll, mire használod ezt a csodás festéket!


Tovább

All about redkatie

blogavatar

Ezen az oldalon fenn áll annak a veszélye, hogy kreativitás illetve pozitív gondolkodás fertőz! Itt minden DIY és nem azért, mert olcsó, hanem mert LEHETSÉGES! HACK THE LIFE PEOPLE!