Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Motoros születésnap

Ez a történet még januárban esett meg, Édesapám 50. születésnapját ünnepeltük. Megkértek, hogy süssek valami finomat apukámnak. Közben kiderítettem, hogy nem csak egy torta lesz, hanem lesz még a Brigi nővérem részére is és ha jól emlékszem még a Zsuzsi pót-anyukámnak is volt. Persze azt érdemes megemlíteni, hogy érthető legyen, hogy a családban a január zsúfoltig van születésnapokkal. Na, szóval olyat akartam sütni, ami kitűnik a tortatömegből, de még sem marad az ember nyakán a többivel egyetemben. Tehát nagy legyen, de fogyjon is el! Az alapötletem onnan jött, hogy apukám nagy motoros, szeret a sárban dagonyázni, száguldozni hegyre fel, völgybe le. Tehát egy saras-földes jellegű csokitortát képzeltem el, amin lángok szegélyezte szerpentin út vezet felfelé. Legfelül pedig egy tüzes karikát átugró motorra gondoltam.


Itthon nagyon sokféleképpen kísérletezgettem, hogyan tudnám megoldani, hogy felfelé vezessenek a lángok egészen a karikát is belobbantva. Azt gondoltam, hogy a szegély lehetne alkoholba áztatott meggy, de nem akart begyulladni rendesen, még a pálinkától sem. Egy éjszakán át áztattam benne, de utána sem. Ha éppen rálocsoltam és úgy gyújtottam meg, úgy égett, de akkor meg az egész tányér égett vele együtt. Kerestem leírást, képet, hogy csinált-e valaki ehhez hasonlót, találtam is egyet:

Nem mertem vállalni a kockázatot hogy beégek vele (szó szerint), ezért ki kellett találjak valami mást. Akkortájt láttam a neten, hogy valaki jeget akart csinálni a tortára és cukor szilánkokat készített, amit előtte kékesre színezett.


Gondoltam, miért is ne lehetne piros, narancssárga, mintha lángok nyaldosnák a szélét. Igazi kemény metál hangulatú motoros tortaaaa. JEAH!
Már csak a méretét kellett kigondoljam és azt találtam ki, hogy egy állványzatot építek kartonpapírból és azon lesz egy vékony réteg kakaós piskóta, amit narancslekvárral töltök meg.

Ez a karton alap, amit alufóliával borítottam be.

Ráültettem a tortát, majd bevontam csokikrémmel.

Dunakavicsból készítettem sziklákat a dombra, bevontam őket is csokival.

A torta tetejére pedig egy olyasmi motort vettem, ami színben apukámé. Sajnos márkára nem egyezik a kedvencével, mivel az ő kedvence a Husaberg, én pedig a neten csak Husqvarna-t találtam. Kicsit átalakítottam, mert az elején valami más számozás volt, viszon én kijavítottam 50-esre! :D



Mivel még két másik családtagomnak is szülinapja volt, ezért őket is ráültettem a tortára. Mint mindig, az utolsó pillanatig tudok dolgozni a tortákon, ezért ezúttal sem történt máshogy. Zsuzsit és Brigit, még aznap formáltam meg, hogy ők se maradjanak ki a buliból.


Nagyon meglepődtek, amikor elkezdték szeletelni és látták, hogy csak egy vékonyka réteg süti ez a monstrum. 
Ismét megszenvedtem vele, de végül is megérte. 
Aztán készítettem még apunak egy kupont, amit ha bevált, sétarepülhet egy kisrepülővel. Mivel a másik nővérem (Eszter) pilóta, ezért elintéztem, hogy ha jó idő lesz, akkor repülhetnek. Annyira odavolt tőle! Sajnos nem írhatom le ide, mert még a digitális tinta sem bírná el azt, amilyen szavakat használt, úgy örült! :D


Hát így telt apukám ötvenedik születésnapja. Remélem mindent leírtam amit szerettem volna. Ja, egyébként még nem váltotta be a kupont, úgy hogy lehet hamarosan itt lesz az ideje! :)


Tovább

90 Napos diéta

Most a sok recept és finomság után egy kicsit kemény témát hoztam, de érdemes elolvasni. Lehet nem csak nekem van rá szűkségem! :)
Sajnos én a lusta típusba tartozok, akik nem mozognak eleget, viszont annál inkább szeretnek finomakat enni. Én sosem voltam sportember. Sokan kérdezik (pl.:orvos), hogy én mit sportoltam gyerekként, amire a válasz általában az, hogy ez egy nagyon jó kérdés! De volt már olyan is, hogy elnevettem magam, aztán elkezdtem sorolni amit eddig csináltam, és tartott kb. két napig: futás-kézilabdázás-úszás-kosárlabdázás, aztán egységesítve azt mondom, hogy TORNAÓRA. Tudom, ez nem vicces, de ez az igazság. Mikor idősebb lettem 16-17éves, akkor gondoltam, hogy valamit kéne kezdeni (de mint említettem, nagyon lusta vagyok), így hát eljárogattam néha-néha konditerembe, vagy kimentem az utcára futni. Ez az időtöltés úgy hetente-kéthetente 1 alkalmat jelentett, nem vittem túlzásba. Meglepő módon nem is változott sok minden. Aztán körülnéztem a neten, hogy milyen diéták vannak, hátha inkább megbírom állni, hogy ne egyek egyfolytában. A legszimpatikusabb a 90 napos diéta tűnt, ami így elsőre hosszú időtartamnak tűnik, de mindjárt kevesebbnek fog hatni, ha elárulom, hogy amint letelt a 90 nap, utána még 90 napig a reggeli csak gyümölcs lehet! Eltudjátok képzelni?! Nincs gofri vagy bundás kenyér, sem müzli vagy gabonapehely! Csak és kizárólag gyümölcs. Na, ezt kezdtem el 17 évesen amikor 76-77kg 172cm lehettem. Volt rajtam egy kis súlyfelesleg, amivel évek óta küszködtem.
Ez a diéta arról szól, hogy változatosan étkezzünk, napi 3-4 alkalommal. Az összetevőket szétválasztva, 4 típusú tápanyagot lehet fogyasztani: fehérje-keményítő, szénhidrát(lehetőleg csak "jó" szénhidrát), gyümölcs. Ezeket egy-egy napra kell érteni, tehát az első nap a fehérjenap, amin csak fehérjét lehet enni tejtermékeket, illetve húst. Azt követő nap a keményítőnap, amikor krumplit, rizst, zöldségeket, hüvelyes zöldségeket. Harmadik nap a szénhidrátnap, ezen a napon lehet tésztát, kenyeret, esetleg egy pizzát, sőt olyat is olvastam, hogy vacsorára lehet két kocka étcsokit is enni! Legvégül pedig a gyümölcsnap jön, amin értelemszerűen csak gyümölcsöt lehet enni! Ezek a napok követik egymást ebben a sorrendben 90 napon át.
A diétához hozzátartozik 3 víznap, amit egy hónapban egyszer be kell iktatni. Ez egy nagyon nehéz nap, lelkileg fel kell készülni rá, mert gyakorlatilag nem lehet enni semmit, csak vizet inni. Azt viszont minél többet, hogy eltelítse a farkaséhes gyomrunkat. A víznap mindig gyümölcsnap után jön, amit pedig fehérjenap követ.
A reggeli minden nap változatlanul gyümölcsöt jelent, ezt délig, vagy ebéd előtt egy órával is lehet enni bármilyen mennyiségben, akármilyen gyümölcsöt, még banánt is!
Cukrot teljes mértékben el lehet felejteni. Ha nagyon édesszájúak vagyunk, akkor ajánlom mindenkinek a tablettás édesítőszereket, én már egészen hozzászoktam az ízéhez.
Salátát mindennap lehet enni, szintén bármekkora mennyiségben. Arra ügyeljünk, hogy tejszínes öntetet csak fehérje napon használjunk!
Fehérje-keményítő-szénhidrátnapokon 1szelet kenyér megengedett az ebéd mellé, de persze, ha nem eszünk hozzá, azzal magunknak teszünk jót hosszútávon (értsd: hamarabb lefogysz!). Ezeken a napokon ebéd után 2dl levest kell inni, tészta nélkül, valami alaplevet (én bögrés instant levest szoktam inni, de van aki erőleves kockát főz).


Na, térjünk ki egyesével a menetrendre, hogy mindenkinek világos legyen!

1.nap: FEHÉRJENAP:
Reggeli: gyümölcs minden mennyiségben, ami csak beléd fér.
Ebéd: húsfélék(hal, csirkemell, csirke-bármi, stb), tojás, sajt, túró, tejföl... 20dkg mennyiségben összesen! Esetleg 1szelet kenyér. Majd 2dl leves tészta nélkül!
Vacsora: ugyanaz mint ebédre, csak kevesebb mennyiségben, kb 15dkg. Levest, kenyeret nem eszünk hozzá! Ha még nagyon éhes vagy, akkor egy kis salátát lehet még enni.
Fontos!!! Tejet és tejszínes öntetet csak és kizárólag ezen a napon lehet enni!!!

2.nap: KEMÉNYÍTŐNAP:
Reggeli: gyümölcs minden mennyiségben, ami csak beléd fér.
Ebéd: rizs, krumpli, hüvelyes zöldségek, salátafélék 20dkg mennyiségben(+1szelet kenyér, ha nagyon muszáj...), majd egy bögre(2dl) leves tészta nélkül! 
Vacsora: ugyanaz mint ebédre, csak kevesebb mennyiségben, kb. 15dkg. Levest, kenyeret nem eszünk hozzá!
Salátát továbbra is lehet enni egész nap, ha éhesek lennénk még.

3.nap: SZÉNHIDRÁTNAP:
Reggeli: gyümölcs minden mennyiségben.
Ebéd: tésztafélék, 1szelet pizza, kenyér, sós sütik (1szelet pizza mennyiségében) 2dl leves.
Vacsora: 2-3 szelet apró kalács, 2 gombóc fagyi, 2 kocka étcsoki, sós sütik. Levest nem kell enni.

4.nap: GYÜMÖLCSNAP:
Reggeli: gyümölcs-gyümölcs-gyümölcs...
Ebéd: ugyanaz mint a reggeli: GYÜMÖLCS!
Vacsora: hát... szintén egy kis gyümölcs.
Gyümölcslevet is lehet inni, de csak is 100%-os gyümölcslevet, cukor nélkül!

A diéta első két hetében is tapasztalhatunk súlyvesztést, bár ilyenkor még csak a felesleges víz távozik a testünkből. Jelentősebb súlyvesztés utána mérhető. Az általános az, ha heti 1kg lemegy rólunk. Összesen kb 10-15kg-ot is fogyhatunk ezzel a diétával!
Amikor először elkezdtem ezt a diétát, akkor sikerült 76kg-ból 70kg-ot csinálni, de sajnos a végső lépést, a diéta utáni 90 napos reggelit nem csináltam meg, ezért szépen sikerült az évek alatt visszahízni 83kg-ra. Most viszont elkezdtem újra és már 68,5kg vagyok! A célom, hogy 65kg-ig lemenjek, onnan, ha vissza is hízok 2-3kg-ot még az is jól fog kinézni rajtam.



Tippek, hogy kezdjünk neki:
  1.  Sose kezd a diétát hétfőn, illetve elsején! Az ilyenek mindig kudarcba fulladnak valamiért, nem tudom, hogy miért, de ez biztos!
  2. Mielőtt elkezdjük a diétát, mindenképpen érdemes egy orvos véleményét is kikérni, mert mindenkinél máshogy reagál a szervezet a fogyásra!  
  3. Mérjük le magunkat és gondoljuk át, mit akarunk elérni.  Tűzzünk ki célt, lehetőleg valami elérhető számot, hogy ne valljunk kudarcot!
  4. Vezessünk naptárt, amibe felírjuk, hogy miután milyen nap jön, és ha teljesítettük az adott napot húzzuk át! Ezzel biztatva magunkat, hogy már ez a nap is eltelt, és kibírtad!!!
  5. Minden hét elején mérd meg magad, amit bátran írj be a szépen vezetett naptáradba, így visszanézheted, hogy haladsz.
  6. Ha rád tör az édességmánia, és muszáj csokit enned, mert nem bírod tovább, akkor vegyél egy nagy levegőt, és dicsérd meg magad, hogy milyen szépen haladsz a diétával, és már mennyit fogytál! Ugye nem akarod elrontani azt, amit ilyen nehezen elértél, egy csúnya rossz csokikával?! Persze, hogy nem! inkább rágcsálj el egy uborkát, vagy egy saláta levelet. Vagy igyál egy nagy pohár vizet.
  7. Érdemes valamit tornázni, mozogni a diéta mellé. Nekem a férjem, Tomi tanácsolta, hogy kezdjem el a saját-súlyos edzést, amit fegyencedzésnek is hívnak. Ezzel fokozatosan lehet haladni, szuper kezdő gagyik is elkezdhetik(én is olyan vagyok-voltam), és ami igaz az igaz: mindenkinek el kell bírnia a saját súlyát! Ha nem bírod el, akkor még inkább kezd el ezt az edzést, mert az CIKI.


    Bátorításként még annyit, hogy nem olyan nagyon bonyolult ez a diéta! Ami nagyon jó benne, hogy változatosan lehet enni, és minden nap eszel vitamint is, amire egyébként is nagy szüksége van a szervezetnek télen!
Ha tetszett ez a bejegyzés, vagy hasznosnak találtad, akkor jelezd és hamarosan összeírok pár receptet, ami segíthet jobb belátásra bírni, hogy te is elkezdd!
Testmozgással kapcsolatban is lesz még egy bejegyzés, főként kezdőknek, aztán majd mindenki halad a saját ütemében.
 
étcsoki cukor diéta fagyi gyümölcs http://schemas.google.com/blogger/2008/kind#post keményítő kenyér kifli szénhidrát túró tej tejszín tojásétcsoki cukor diéta fagyi gyümölcs http://schemas.google.com/blogger/2008/kind#post keményítő kenyér kifli szénhidrát túró tej tejszín tojás
 
Ez az én naptáram, én így vezetem :)
Tovább

After Eight torta

Ismét tortát sütöttem!
 Kedves barátnőmnek, Rékának 23. születésnapjára készítettem egy különleges tortát. Párja, Ádám adta az ötletet hogy After eight szerű legyen, mert az az egyik kedvenc csokija. Nagyon érdekes ízvilág ez a csoki-mentol keverék, kicsit aggódtam, hogy nem fog mindenkinek bejönni, de úgy gondoltam, hogy az ünnepeltnek sütöm a tortát, aki elvileg nagyon szereti, szóval nem lehet baj! :D

A torta alapja kakaós piskóta, amit étcsokival vontam be, majd egy mentolos vajkrém réteg és a mentolos csoki darabok választottak szét. Tetejét mentolos cukormázzal vontam be, az oldalára pedig a vajkrémből készítettem szép spirálos "rózsákat". És persze ami elmaradhatatlan az én tortáimról: Marcipán figura helyett én a Bullyland figurákat részesítem előnyben, így tehát most is ez díszítette. Gyönyörűséges kék ruhás Hamupipőke ült a tortán üvegcipellőben :)
Na és akkor jöjjön a recept: A piskótához a szokásos piskóta receptet használom, amit megtalálsz ITT.

Vajkrém:
  • 750 gr. vaj
  • 500 gr. porcukor
  • 1dl víz
  • 4db fekete HALLS cukorka
A vizet felforraltam, beledobtam a cukorkákat, folyamatos kevergetés mellet kivártam míg teljesen elolvadnak (VIGYÁZAT! HA FELETTE ÁLLUNK, FIGYELJÜNK, MERT NAGYON MENTOLOS, ÉS ESETLEG ELKEZDHETI CSÍPNI A SZEMÜNKET! De egyébként megfázásra, orrüregek és tüdőtisztításra teljesen alkalmas :D). Miután elolvadtak a cukorkák,  szoba-hőmérsékletű vajat a porcukorral és a mentolos cukorsziruppal robotgéppel jól kikevertem. Én még adtam hozzá egy pár csepp kék ételfestéket is, mert Hamupipőke ruhája is kék. A kész vajkrémet habzsákba töltöttem és hűtőbe tettem, amíg az étcsokiréteget elkészítettem.
  • 2 tábla étcsokoládé
  • 2 ek. olaj
A csokit vízgőz felett megolvasztottam, és az olajat beletettem. Kihűlt piskótát kettévágtam, és megkentem a csokival, majd szépen lehűtöttem (én ilyenkor kiteszem az erkélyre, de persze most már melegebb van kint, szóval lehet a hűtő jobb ötlet, csak legyen benne elég hely :) ).



Következő lépésként a vajkrém körülbelül 1/3-ával megkentem a csokis piskótát, majd rá pakoltam az After eight csokikákat, nem muszáj az összeset, 10 db-ot használtam fel kb. 
Rá a csokis piskóta tető és vékonyan bevontam vajkrémmel, majd az oldalára szép vajkrém "rózsákat" próbáltam nyomni. Nekem sokat segített egy VIDEÓ, sőt igazából innen jött az ötlet is a vajkrém bevonatra. 
Végső, legutolsó lépésként a tetejére készítettem egy mignonhoz hasonló bevonatot, mert úgy gondoltam, hogy a vajkrémben lévő mentolos íz nem adja egészen vissza az After eight jellegzetes ízét. 

Tehát mentolos cukormáz:

  • 1-1,5 dl víz
  • 1csomag fekete HALLS cukorka
  • kb.: 300-350 gr. porcukor
  • kék ételfesték
Hasonló eljárással készül mint előzőleg, felfőztem a cukrokat, aztán fokozatosan adtam hozzá a porcukrot és egy pár csepp ételfestéket. Annyi porcukrot adtam hozzá, hogy egy sűrű selymes fényű, de még önthető állagú máz alakult ki. Rá öntöttem a tetejére középre, ha ügyesek vagyunk akkor hozzá sem kell nyúljunk simogatni, mert elterül szépen, de ha még sem így történik( ahogy például nekem sem...), akkor egy műanyag spatulával elegyengetjük.
Másnapig hűtőbe tettem, aztán tálalás előtt 15 perccel érdemes kivenni a hűtőből, mert különben nagyon nehéz felszeletelni. TAPASZTALATBÓL ÍROM!!! :D 

Nagyon úgy gondolom, hogy átnevezem a blogomat arra, hogy Sajátbőrömöntapasztaltam.blogspot.hu :D De talán még a koromra és kíváncsiságomra foghatom a dolgot!

Boldog szülinapot Réka!!! :)

 Az erőpróba: Vajon sikerül felvágni? :D

Most így a végén felsorolnám a tapasztalataimat ezzel a sütivel kapcsolatban:
  1. A sütőport mindenképpen a liszttel elkeverve tegyük csak a tojásokhoz, különben nem lesz finom.
  2. Mindig ellenőrizd le, hogy melegszik-e a sütő, nehogy akkor derüljön ki, hogy nem gyulladt be, amikor már a formában van a tészta és tennéd a sütőbe.
  3. A kisült piskótát a sütőben hagyjuk kihűlni, mert különben összeesik.
  4. A csokit ne égesd oda, mert különben nem tudod megkenni vele a piskótát.
  5. Igaz, hogy most volt Húsvét, de attól még, hogy a tojásfestékre az van ráírva, hogy ételfesték, még nem biztos, hogy egy édes tortába bele kellene tenni. Mivel ez sós ételfesték. Ugye-hogy-ugye...?!
  6. Amint már azt írtam, tálalás előtt min. 15 perccel vegyük ki a hűtőből, mert különben lehetetlen lesz felvágni! :)
Tovább

Nagyon csokis csokitorta



Kis-nagy húgomnak 12. születésnapjára készítettem egy ilyen fincsi, tinik kedvence tortát.
 Hozzávalók a piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 púpozott e.k. liszt
  • 6 csapott e.k. cukor
  • 3 púpozott e.k. keserű kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
Hozzávalók a ganache krémhez:
  • 180 gr. étcsokis tortabevonó
  • 200 ml. habtejszín
Amit még használtam hozzá:
  • 20 db babapiskóta
  • 500 gr. eper
  • 3 e.k. cukor a szirup főzéshez
  • kb. ugyanennyi víz
  • 7 csomag Kit-Kat csoki
  • 4 csomag Smarties
  • Nutella a torta bevonásához




Első lépésként a piskótát készítettem el a szokásos módon: szétválasztom a tojásokat, a sárgáját kikeverem a cukorral, liszttel, kakaóval, és a sütőporral. Majd a fehérjét kemény habbá verem. 1/3-át teszem először bele a lisztes keverékbe, hogy fellazuljon kicsit, majd a többi részét is óvatosan beleforgatom. 160fokra előmelegített sütőbe teszem és kb. 30perc elteltével tűpróba után a lekapcsolt sütőben hagyom kihűlni.
Amíg hűl, elkészítjük a ganache-t. A csokit apróra törjük, és a tejszínt felforraljuk, és jól nyakon öntjük a csokit :) 
Kézi habverővel csomómentesre keverem, és "kiteszem az erkélyre hűlni" (a lényeg hogy jól kihűtjük).
Aztán megpucolom az epret és felfőzöm a cukorral sziruppá. A babapiskótát beáztatjuk a szószba, majd félre rakjuk, mert valószínűleg már kihűlt a ganache. 
Robotgéppel felverem, és a kettévágott piskóta egyik felét megkenem a fele krémmel. Megpakolom szépen sorjában a piskótákkal, és a maradék epret is ráteszem. A ganache másik felét most használjuk fel, az eper réteg tetejére kenjük. Mehet rá a kakaós piskóta fedél. Nutellával bevonjuk az egész tortánkat, hogy ráragadjon a Smarties is és a Kit-Kat is. A rózsaszínű csokidrazsékból kiraktam a torta közepére egy 12-est és a többi színt köré szórtam. Így kissé egy szemvizsgálat feladataként néz ki, de szerintem jópofa lett!
Végül a Kit-Kat csokikat félbetörve egyesével felsorakoztattam a torta szélére éééés KÉSZ! :)

Vigyázat! Nagyon CSOKIS!!!! :)

Nagyon Boldog Szülinapot Namesz!!! :)


Tovább

Steampunk inspiráció





Mint az előző bejegyzésemben is említettem, most nagyon benne vagyok ebben a steampunk stílusban és a héten megkeresett Niki barátnőm, hogy férjének születésnapjára készítsünk tortát. Neki is nagyon megtetszett ez a stílus, mutatott is pár ötletet, milyet szeretne. Kakaós piskótából, vaníliás-kókuszos krémmel töltött, fondant bevonattal a tetején. Péntek este munka után átmentem hozzájuk, rögtön neki álltunk a sütésnek :)
Azért előtte mutatok egy pár képet, ami inspirált minket :)



A torta alapot gyorsan összeállítottuk 6 tojásból, 6púpos ek lisztből, 6csapott ek cukorból, kb 3ek instant kakaóporból, 1csom sütőporból.
Tojásokat cukorral jól kikevertük robotgéppel, majd a többi hozzávalót is belekevertük.
Kivajazott tortaformába öntöttük és kb 180fokra előmelegített sütőben 30percig sütöttük.
Aztán kikevertük a krémet: Vaníliás pudingot főzött Niki, amibe bele kevertünk annyi kókuszreszeléket, amitől jól besűrűsödött.
3 rétegbe vágtuk a kihűlt piskótát, és olvasztott étcsokival bevontuk a felső és az alsó réteget. Aztán mikor az is megdermedt, akkor beborítottuk a kókuszos krémmel. Majd a torta minden oldalát bevontuk kókuszos vajkrémmel, hogy tapadjon a fondant.
 Amíg a fondant-ot gyúrtuk, színeztük(amit egyébként én a Sütisdobozból szoktam venni), addig a tortát betettük a hűtőbe hűlni. Mivel barna alapra gondoltunk, ezért kakaóporral színeztük a fehér masszát. Kör formára, jó vékonyra kinyújtottam, és a vajkrémes alapra fordítottam. Amíg elegyengettem a bevonatot, addig a Niki a barna fondant különböző árnyalatából kisebb-nagyobb fogaskerekeket gyártott. Aztán rápakoltuk véletlenszerűen. Én csináltam egy zsebórát még, a Niki pedig egy szívet tartó robotot, ami a torta szélén lógatta a lábát! Nagyon jópofa lett, az oldalát pedig csillagcsavar-fejekkel dobtuk fel.


 1, Felülnézetből a torta

2, Niki féle Robot :)

3, Szeletelve :)

4, Luna és Hermész a szerelmes csacska-macska pár, akik nem segítettek sütni, inkább csak rendetlenkedtek... :D

Niki elmondása szerint nagy sikere volt a tortának, az íze is élvezhető volt, na meg látványnak sem utolsó! :)

Boldog Születésnapot Pali! :)


Tovább
«
12

All about redkatie

blogavatar

Ezen az oldalon fenn áll annak a veszélye, hogy kreativitás illetve pozitív gondolkodás fertőz! Itt minden DIY és nem azért, mert olcsó, hanem mert LEHETSÉGES! HACK THE LIFE PEOPLE!

Legfrissebb bejegyzések