Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jegeskávé karamellaszósszal



Ebben a borzasztó nagy melegben, mint amilyen a mai nap is, nincs jobb, mint egy hűs frissítő finomság: a jegeskávé! (kivéve persze a strandon pancsolni és napozni... az talán egy fél fokkal jobb... )
Mi sajnos most nem mentünk ki pancsolni, mert Tominak meghúzódott a háta, ezért itthon pihenünk. De sebaj, hiszen itthon is nagyon jól eltudunk szórakozni! Iszunk-eszünk-mulatunk! 
A jegeskávéhoz készítettem nagyon fincsi karamellaszószt, a receptet ITT találjátok.

 A megfelelő rétegzés a következő:




 




 Csak az a legnagyobb baj, hogy rendkívül hamar elfogy!!!! :(
Tovább

Karamellaszósz


Jegeskávét akartam csinálni, méghozzá karamellaöntettel. Szóval gyorsan nekiálltam kotyvasztani, nem is telt bele 15 percbe, már kész is lett :)

Amire szűkséged lesz:
13 dkg kristálycukor
3 ek. víz
200 ml habtejszín
3 dkg vaj
1 csipet só
1 tk. fahéj

 A vízzel elkeverjük a cukrot, majd feltesszük lassú tűzre, hogy összemelegedjenek. Ha már kissé homogenizálódott, feljebb vehetjük a lángot, hogy megpiruljon a cukor. Aztán mikor elkezdett barnulni, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a vajat, tejszínt, sót, fahéjat.
Jól elkeverjük, hogy szép egységes állaga legyen. Készen is vagyunk :)
Hűtőben eláll egy hétig. Ha  megdermed, akkor felmelegítve ismét folyós állaga lesz.




Tovább

"Italian biscuits"-Teasütemény



 Tegnap este Tomi megkért, hogy süssek neki kekszet. Egyszer sütöttem egy nagyon egyszerű és olcsó "kekszet", ami linzer alaptésztából készült. Csak kinyújtottam és felkockáztam. Ez egy olyan alkalom volt amikor nem volt itthon szinte semmi, de mégis kellett volna valami rágcsa. Na, Ő ezt kérte. Most viszont egy kicsit nívósabb sütit csináltam volna, ezért keresgéltem a neten olyan recepteket, ami valamelyest angol teasütemény. Találtam is egy oldalt, ami úgynevezett Italian biscuit-et készített. A recept angolul volt, minden hozzávalót cup-pal mértek, szóval rendesen megdolgoztatott, mire kiszámolgattam, kimértem minden hozzávalót. Ami nagyon tetszett, hogy ilyen kis aranyos csigákat lehet belőle készíteni!

A recept magyarul:

  • 260gr. liszt
  • 60gr. vaj
  • 1tk. sütőpor
  • 1,5ek tej (igen, másfél evőkanál!)
  • 73gr. cukor (én a dupláját tettem, mert a recept szerint nem édes sütemény!)
  • 1 tojás

A lisztet a sütőporral elvegyítettem, majd belemorzsoltam a vajat. Külön tálban cukrot, tejet, tojást felvertem (ilyenkor mehet bele egy kis citromhéj, fahéj stb.), majd a lisztes keverékbe öntöttem. Gyúrható tésztát kell készíteni, kb linzerszerűt. Csillag fejű erős habzsákba tettem és szép csigákat próbáltam nyomni. Tényleg erő kellett hozzá, hiszen azért ez egy keményebb tészta, nem kifejezetten habzsákba való!

 



Ennél a pontnál szórtam meg a tetejét fahéjjas cukorral :)
Előmelegített sütőben közepes fokozaton (170°C-on) 20 percig sütöttem.
Nekem 32 db készült ebből a mennyiségből. Rögtön ettünk is belőle pár szemet, annyira finom volt az illata!
Féltem, hogy másnapra megkeményszik majd, de nem! Szerencsére nagyon finom, omlós lett! :)
Pont ilyennek képzeltem el ezt a süteményt! :) 
Igazi TEASÜTEMÉNY!!!



Tovább

Egy rajzos délután a csajokkal :)

A héten szerdán szabadnapos voltam, pont mikor leesett az első hó. Így megkértem pár barátnőmet akikkel egy rajzsuliba jártam, hogy jöjjenek el hozzám és rajzoljunk egy jót! Sajnos már régen nem rajzoltam, se időm se kedvem nem volt hozzá. De gondoltam, hogy a jó társaság majd meghozza a hangulatot, és így is lett.
Persze azért tettem róla, hogy jó hangulat legyen, készítettem a nagy havas hideg időre való ínycsiklandó forralt bort!


7,5dl vörösborból készítettem, amihez 5dl vizet tettem. Majd 1ek szegfűborsot, és ugyanennyi szegfűszeget is. Kevés fahéjat, pár szelet narancsot is beledobtam. Végül forráskor 1ek cukrot és 2ek mézet csurgatok bele.
Sajnos képet nem készítettem róla, de ez egy elég hangulatos kép amit interneten találtam forralt borról. :)


Falatozni, pedig leveles tésztából készült "garbage croissant" készült :) Azért ez a neve, mert minden ami karácsony után maradt belesütöttem (igazából így hóvégére nem sok minden maradt, de ami volt azt bele tettem :)) Fahéj, mézes magyoró, jégcukor. Arra pont elég volt, hogy korgó gyomrunkat elhallgattassa.  :)

Ja, egyébként a rajzolás is jól sikerült, csak hogy szó essen róla :D  kiskutyámat Zizit rajzoltuk, aki lehetetlen modell, 5percenként változtatta a fekvőpozícióját... szóval csak gyors skiccek készültek róla :)

Ez egy fotó a gyönyörűségemről :) Rókakutyuskááám

Ezek pedig az 5perces Zizik :)
Tovább

All about redkatie

blogavatar

Ezen az oldalon fenn áll annak a veszélye, hogy kreativitás illetve pozitív gondolkodás fertőz! Itt minden DIY és nem azért, mert olcsó, hanem mert LEHETSÉGES! HACK THE LIFE PEOPLE!