Jegeskávét akartam csinálni, méghozzá karamellaöntettel. Szóval gyorsan nekiálltam kotyvasztani, nem is telt bele 15 percbe, már kész is lett :)
Amire szűkséged lesz:
13 dkg kristálycukor
3 ek. víz
200 ml habtejszín
3 dkg vaj
1 csipet só
1 tk. fahéj
A vízzel elkeverjük a cukrot, majd feltesszük lassú tűzre, hogy összemelegedjenek. Ha már kissé homogenizálódott, feljebb vehetjük a lángot, hogy megpiruljon a cukor. Aztán mikor elkezdett barnulni, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a vajat, tejszínt, sót, fahéjat.
Jól elkeverjük, hogy szép egységes állaga legyen. Készen is vagyunk :)
Hűtőben eláll egy hétig. Ha megdermed, akkor felmelegítve ismét folyós állaga lesz.