Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jegeskávé karamellaszósszal



Ebben a borzasztó nagy melegben, mint amilyen a mai nap is, nincs jobb, mint egy hűs frissítő finomság: a jegeskávé! (kivéve persze a strandon pancsolni és napozni... az talán egy fél fokkal jobb... )
Mi sajnos most nem mentünk ki pancsolni, mert Tominak meghúzódott a háta, ezért itthon pihenünk. De sebaj, hiszen itthon is nagyon jól eltudunk szórakozni! Iszunk-eszünk-mulatunk! 
A jegeskávéhoz készítettem nagyon fincsi karamellaszószt, a receptet ITT találjátok.

 A megfelelő rétegzés a következő:




 




 Csak az a legnagyobb baj, hogy rendkívül hamar elfogy!!!! :(
Tovább

Karamellaszósz


Jegeskávét akartam csinálni, méghozzá karamellaöntettel. Szóval gyorsan nekiálltam kotyvasztani, nem is telt bele 15 percbe, már kész is lett :)

Amire szűkséged lesz:
13 dkg kristálycukor
3 ek. víz
200 ml habtejszín
3 dkg vaj
1 csipet só
1 tk. fahéj

 A vízzel elkeverjük a cukrot, majd feltesszük lassú tűzre, hogy összemelegedjenek. Ha már kissé homogenizálódott, feljebb vehetjük a lángot, hogy megpiruljon a cukor. Aztán mikor elkezdett barnulni, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a vajat, tejszínt, sót, fahéjat.
Jól elkeverjük, hogy szép egységes állaga legyen. Készen is vagyunk :)
Hűtőben eláll egy hétig. Ha  megdermed, akkor felmelegítve ismét folyós állaga lesz.




Tovább

All about redkatie

blogavatar

Ezen az oldalon fenn áll annak a veszélye, hogy kreativitás illetve pozitív gondolkodás fertőz! Itt minden DIY és nem azért, mert olcsó, hanem mert LEHETSÉGES! HACK THE LIFE PEOPLE!

Legfrissebb bejegyzések