Tegnap este Tomi megkért, hogy süssek neki kekszet. Egyszer sütöttem egy nagyon egyszerű és olcsó "kekszet", ami linzer alaptésztából készült. Csak kinyújtottam és felkockáztam. Ez egy olyan alkalom volt amikor nem volt itthon szinte semmi, de mégis kellett volna valami rágcsa. Na, Ő ezt kérte. Most viszont egy kicsit nívósabb sütit csináltam volna, ezért keresgéltem a neten olyan recepteket, ami valamelyest angol teasütemény. Találtam is egy oldalt, ami úgynevezett Italian biscuit-et készített. A recept angolul volt, minden hozzávalót cup-pal mértek, szóval rendesen megdolgoztatott, mire kiszámolgattam, kimértem minden hozzávalót. Ami nagyon tetszett, hogy ilyen kis aranyos csigákat lehet belőle készíteni!

A recept magyarul:

  • 260gr. liszt
  • 60gr. vaj
  • 1tk. sütőpor
  • 1,5ek tej (igen, másfél evőkanál!)
  • 73gr. cukor (én a dupláját tettem, mert a recept szerint nem édes sütemény!)
  • 1 tojás

A lisztet a sütőporral elvegyítettem, majd belemorzsoltam a vajat. Külön tálban cukrot, tejet, tojást felvertem (ilyenkor mehet bele egy kis citromhéj, fahéj stb.), majd a lisztes keverékbe öntöttem. Gyúrható tésztát kell készíteni, kb linzerszerűt. Csillag fejű erős habzsákba tettem és szép csigákat próbáltam nyomni. Tényleg erő kellett hozzá, hiszen azért ez egy keményebb tészta, nem kifejezetten habzsákba való!

 



Ennél a pontnál szórtam meg a tetejét fahéjjas cukorral :)
Előmelegített sütőben közepes fokozaton (170°C-on) 20 percig sütöttem.
Nekem 32 db készült ebből a mennyiségből. Rögtön ettünk is belőle pár szemet, annyira finom volt az illata!
Féltem, hogy másnapra megkeményszik majd, de nem! Szerencsére nagyon finom, omlós lett! :)
Pont ilyennek képzeltem el ezt a süteményt! :) 
Igazi TEASÜTEMÉNY!!!